Monday, June 27, 2016

«Συγγνώμη» Ερντογάν στη Ρωσία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε επιστολή του στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητά συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τον τουρκικό στρατό και απολογείται. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν- ότι η Τουρκία δεν είχε ποτέ την επιθυμία ή την πρόθεση να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα κατά του Τούρκου που κατηγορείται για τον θάνατο του ρώσου πιλότου. Ο Ερντογάν φέρεται να εξέφρασε τη θλίψη του για τον πόνο της οικογένειας του πιλότου «από τα βάθη της καρδιάς του» -σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στο κείμενο φέρεται να «ζητάει συγγνώμη και ότι είναι βαθύτατα λυπημένος, και να τονίζει ότι η Ρωσία είναι φίλος και στρατηγικός εταίρος και επιθυμεί να επανέλθουν οι σχέσεις των δύο χωρών στο στο προηγούμενο επίπεδο». Υποστηρίζει ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις «με κίνδυνο βρήκαν το πτώμα του πιλότου και έκαναν τα πάντα, να παραδώσουν τη σωρό του, με όλες τις τιμές. Ακόμη ότι γίνονται δικαστικές έρευνες για τα άτομα που σκότωσαν τον πιλότο και ότι δεν ήθελαν να ρίξουν οι Τούρκοι το αεροπλάνο. Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι οι κυρώσεις αυτές δεν θα αρθούν, εκτός και εάν ο Ερντογάν απολογηθεί για το συμβάν. Οι Ρώσοι εκτός απο την συγγνώμη, ζητούν και αποζημίωση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Άγκυρα. Εάν βέβαια υπάρξει αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας – Άγκυρας, οι ισορροπίες κα στον τομέα του Τουρισμού στην περιοχή μας, θα αλλάξουν άρδην…

ΠΗΓΗ:money-tourism.gr
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.