Friday, June 10, 2016

Διάλογο με τον Υπουργό Εργασίας ζητά ο Μ. Τζελέπης για τις επιπτώσεις στους Αγρότες Συνταξιούχους από την εφαρμογή του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου

Με την  υπ’ αριθμόν Α.Π.: 972/9-6-2016 Επίκαιρη Ερώτησή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επιζητά τον διάλογο με τον Υπουργό βάση των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών για «τις επιπτώσεις στους Αγρότες Συνταξιούχους από την εφαρμογή του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου 4387/2016».

Ειδικότερα, στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Το άρθρο 20 του Νόμου 4387/2016 προβλέπει την περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 60% για όσους νέους συνταξιούχους αναλαμβάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα με τη συνταξιοδότησή τους, ενώ μέχρι πρότινος οι αγρότες εξαιρούνταν σύμφωνα με τους Νόμους 3863/2010 και 3996/2011.Παράλληλα, με την ένταξη του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ τίθεται επίσης και ένα ζήτημα εξυπηρέτησης των αγροτών ως προς τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά τους θέματα, καθώς μέχρι σήμερα το έργο αυτό το διατελούσαν οι 3500 ανταποκριτές του ΟΓΑ στην Περιφέρεια».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζητά από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους αγρότες γεννηθέντες από το 1949 και έπειτα, οι οποίοι αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται από 1/7/2016, όπως επίσης και με τους εν ενεργεία συνταξιούχους οι οποίοι απασχολούνται ή θα απασχοληθούν στο μέλλον στον Αγροτικό τομέα. Τέλος, ο Βουλευτής αιτείται από τον Υπουργό να τον ενημερώσει  εάν σκοπεύει να διατηρήσει την υφιστάμενη οργανωτική δομή του ΟΓΑ (ανταποκριτές) για την Περιφερειακή εξυπηρέτηση των αγροτών.

  Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής .

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.