Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με θέμα τον έλεγχο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων

Πραγματοποιήθηκε στις 8/6/2016 σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Παπαδεράκη, με θέμα τον έλεγχο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κος Γιαννακάκης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας κος Γερασίμου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης κος Χαμπίδης, οι βουλευτές κα Καρασαρλίδου και κος Σηφάκης, και υπηρεσιακοί  παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε το θέμα της διακίνησης αγροτικών προϊόντων με μεθόδους που παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις διακίνησης, με συνέπεια να πλήττεται ο υγιής ανταγωνισμός. Αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχων από υπηρεσιακά κλιμάκια, στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου το οποίο θα στηρίζεται στις διατάξεις περί ελέγχου της αγοράς, και θα αναπτυχθεί άμεσα με συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων και ελεγκτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, θα προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις όπου κριθούν απαραίτητες.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.