Saturday, June 25, 2016

Φ. Αραμπατζή:«Στον αέρα» η καταβολή των δόσεων του Προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Ξεκάθαρη απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών για το πότε θα καταβάλουν τα οφειλόμενα χρήματα του Προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ, ζητά η Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή.
Η κ. Αραμπατζή υπογραμμίζει συγκεκριμένα ότι παρά το γεγονός ότι φτάνουμε στη λήξη της περιόδου, όχι μόνο δεν έχει καταβληθεί η β’ δόση του Προγράμματος αλλά δεν έχει ακόμη καταβληθεί  εξ ολοκλήρου ούτε η α’ δόση, παρά το γεγονός ότι το Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015! Ως συνέπεια, σημειώνει η βουλευτής Σερρών, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί ΕΣΠΑ αντιμετωπίζουν την ορατή πλέον απειλή της οικονομικής ασφυξίας και τον κίνδυνο να διακόψουν οριστικά τη λειτουργία τους, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν τόσο στις αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε αυτούς όσο και στην διασφάλιση των απολύτως αναγκαίων λειτουργικών τους δαπανών όπως η ποσότητα της σίτισης των παιδιών και η προμήθεια καυσίμων για θέρμανση.
Αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας καθυστέρησης, επισημαίνει η κ. Αραμπατζή είναι να βρίσκεται «στον αέρα» η φιλοξενία χιλιάδων νηπίων και παιδιών στους εν λόγω παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά την επόμενη περίοδο 2016-2017, κάτι που θα ορθώσει πολλαπλά εμπόδια στις ελληνικές οικογένειες.

Αναλυτικά, η Ερώτηση που κατέθεσε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Τους Υπουργούς
·         Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο
·         Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή


Θέμα: «Στον αέρα» η καταβολή των δόσεων του Προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ
                                                           

Κύριοι Υπουργοί,

Την έντονη ανησυχία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας προκαλεί η συνεχιζόμενη μεγάλη καθυστέρηση της Κυβέρνησης να καταβάλει στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ τις δόσεις, που αφορούν το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», στο οποίο είναι συμβεβλημένοι και του οποίου η αρμοδιότητα διαχείρισης ανήκει στην ΕΕΤΑΑ.

Κονδύλια απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και για την φιλοξενία χιλιάδων παιδιών σε αυτούς, δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί προς αυτή την κατεύθυνση, καταδικάζοντας έτσι τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ σε οικονομική ασφυξία και σε ορατό πλέον το ενδεχόμενο να διακόψουν τη λειτουργία τους. Ο λόγος είναι ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν τόσο στις αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε αυτούς όσο και στην διασφάλιση των απολύτως αναγκαίων λειτουργικών τους δαπανών όπως η ποσότητα της σίτισης των παιδιών και η προμήθεια καυσίμων για θέρμανση.

Ενώ διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, όχι μόνο δεν έχει καταβληθεί η β’ δόση του Προγράμματος αλλά δεν έχει ακόμη καταβληθεί  εξ ολοκλήρου ούτε η α’ δόση, παρά το γεγονός ότι το Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015!


Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Για ποιο λόγο ενώ φτάνουμε στη λήξη της περιόδου δεν έχει ακόμη καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων χρημάτων και πότε θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στην εξόφληση τους;
2. Με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει η Κυβέρνηση την απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών για την επόμενη περίοδο 2016 – 2017 και τη δωρεάν παροχή υπηρεσίας παιδικών σταθμών σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους, δεδομένης της μεγαλύτερης ζήτησης για φιλοξενία παιδιών σε αυτούς από τις οικογένειες, λόγω της διογκούμενης οικονομικής κρίσης;
       

Η ερωτώσα Βουλευτής


Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτής Σερρών ΝΔ

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.