Friday, June 10, 2016

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις Εκδηλώσεις Μνήμης στο Δίστομο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παραστεί στις Εκδηλώσεις στη Μνήμη των 218 μαρτύρων-ηρώων Διστομιτών, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Δίστομο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των σφαγιασθέντων.
Εν όψει της Επετείου, την Τρίτη 7 Ιουνίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάννης Σταθάς είχαν συνάντηση με τα μέλη της Πρωτοβουλίας Γερμανών Ακτιβιστών «ΑΚ Δίστομο», που ενεργοποιείται για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το Γερμανικό Κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας γίνεται ειδική μνεία στην Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών αλλά και την εκτέλεση της απόφασης για το Δίστομο, για την οποία, εδώ και 16 χρόνια, ουδείς Υπουργός Δικαιοσύνης έχει θέσει την υπογραφή του, γεγονός που παρεμποδίζει της απόδοση Δικαιοσύνης στα θύματα, τους επιζώντες και τις οικογένειές τους.

Από την Ιδρυτική Διακήρυξη:

“Για τι παλεύουμε:

Για την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με κάθε πρόσφορο μέσο. Για την δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας, με την εκτέλεση της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για το Δίστομο.
Για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών της πατρίδας μας. “
Την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών συμβολίζει ένα από τα 6 πανιά σε σχήμα Δ, που συγκροτούν τα προτάγματα της Πλεύσης Ελευθερίας.
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.