Tuesday, June 14, 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν έχει υπάρξει Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου

Αντιπροσωπεία της Πλεύσης Ελευθερίας με επικεφαλής την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους Γιάννη Σταθά, Ραχήλ Μακρή και Κώστα Ζηκογιάννη συμμετείχε στις Εκδηλώσεις στη Μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. Στην πορεία προς το Μνημείο των πεσόντων πορεύθηκαν με το πανό των Γερμανών Ακτιβιστών “ΑΚ Δίστομο”, που ενεργοποιούνται για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το Γερμανικό Κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο.
Σε χθεσινή συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό “ΕΝΑ” Κεντρικής Ελλάδας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα της απόφασης του Διστόμου είπε:
“Θεωρούμε μείζον το αίτημα των θυμάτων και του ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και για την άρση της αδικίας. Στην διακήρυξή μας περιέχεται ρητή αναφορά στην ανάγκη εκτέλεσης της αμετάκλητης από δεκαπενταετίας απόφασης για το Δίστομο. Δεκαέξι χρόνια έχουν περάσει από όταν έγινε αμετάκλητη η απόφαση αποζημίωσης των θυμάτων. Περιμένουμε ακόμη εκείνη την υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης του κυρίου Παρασκευόπουλου, ο οποίος στις προγραμματικές δηλώσεις της πρώτης περιόδου, τον Φλεβάρη του 2015, δήλωσε ότι θα θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης. Αυτή η υπογραφή ακόμη δεν έχει μπει και αυτό που είναι αντιληπτό, κύριε Στεργιόπουλε, είναι ότι κάποιοι συνθηκολόγησαν, όχι μόνο στο επίπεδο της παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας και της προδοσίας, των προσδοκιών, αλλά και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, συνθηκολόγησαν και στο επίπεδο της Ιστορίας. Γιατί αποτελεί ιστορικό χρέος η διεκδίκηση αυτών των αποζημιώσεων. Αποτελεί ηθικό καθήκον για οποιονδήποτε θέλει να λέγεται εκπρόσωπος αυτού του λαού, του τόσο γενναίου, που έδωσε τέτοιες μάχες, έκανε τέτοιο αγώνα και όρθωσε ανάστημα Αντίστασης όταν πάρα πολλοί άλλοι λαοί υποχωρούσαν μπροστά στη θηριωδία του ναζισμού. […]
[…]Είναι, λοιπόν, ηθικά υπόλογη η Γερμανική Κυβέρνησηόταν επιδιώκει και επιτυγχάνει να μην πληρώνει γι’ αυτά τα εγκλήματα, την ίδια ώρα που αφαιμάσσει τον λαό που αντιστάθηκε , στο όνομα ενός παρανόμου, αντίστροφου χρέους. Είναι, όμως, υπόλογη και η Ελληνική Κυβέρνηση και ο κύριος Τσίπρας προσωπικά, που την ημέρα της πρώτης ορκωμοσίας του κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στην Καισαριανή, στο Σκοπευτήριο.Είναι υπόλογος, γιατί μέχρι σήμερα δίνει ένα ανεκτίμητης αξίας δώρο στη Γερμανική Κυβέρνηση, διότι δεν διεκδικεί τα οφειλόμενα.Έχει πείσει τον κύριο Παρασκευόπουλο να μην υπογράψει για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου. Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση εμποδίζει την εφαρμογή μιας δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου. Το μόνο που λείπει είναι η υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα δε η Κυβέρνηση δεν εγγράφει, ως οφείλει, στον προϋπολογισμό του Κράτους την αξίωση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία έχει αποτιμηθεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Από τις αρχές του 2015 υπάρχει πολυσέλιδη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που υπολογίζει και αποτιμά την αξίωση του Ελληνικού Δημοσίου για την αποκατάσταση των καταστροφών, την αποζημίωση για τα εγκλήματα και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών αλλά και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου σε ύψος 278 έως 340 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντιλαμβάνεσθε ότι η μη εγγραφή αυτού του ποσού στον Προϋπολογισμό του Κράτους, προκειμένου να διεκδικηθεί και, γενικά, η αποχή από ενέργειες διεκδίκησης συνιστά μια αυτοτελώς προδοτική, επίορκη συμπεριφορά, για την οποία πρέπει να δώσουν εξηγήσεις οι κυβερνώντες. Ιδίως, μάλιστα, όταν έχουν στην προηγούμενη διαδρομή τους κατ’ επανάληψη διατυπώσει τη δέσμευση ότι αυτά θα διεκδικηθούν και δεν θα αφεθούν”.

Δήλωση Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου.
Η σημερινή Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Τσίπρα, πούλησε την υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών, πούλησε την υπόθεση του Διστόμου, όπως πούλησε την Πατρίδα.
Εναπόκειται, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και για Ειρήνη, να παλέψουν προκειμένου να δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία.
Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών.
Η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων.
Είναι τιμή μας που με την Πλεύση Ελευθερίας παλεύει και μάχεται ένας διστομίτης με ιστορία, ο Γιάννης Σταθάς. Και, προσωπικά, θεωρώ την παρουσία του και τη συμμετοχή του εγγύηση για τη ευόδωση μιας μάχης που πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους.


Δήλωση Γιάννη Σταθά

Είναι μέρα ελπίδας και αγώνα και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: ότι Μνημόνια και διεκδίκηση δεν πάνε μαζί. Υποδούλωση και διεκδίκηση, δυστυχώς, όπως έχει αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν πάνε μαζί. Πρέπει να φύγει αυτή η Κυβέρνηση η οποία, όπως και οι προηγούμενες, το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τοκογλύφων. Είναι μία Κυβέρνηση η οποία ξεπουλάει την Πατρίδα και φυσικά στο ξεπούλημα αυτό δεν μένουν απ’ έξω οι αγώνες για τις γερμανικές οφειλές και το κατοχικό δάνειο, όπως είπε και η πρώην Προέδρου της Βουλής και Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο αγώνας ό,τι και να μας κάνουνε, όσο και να ξεπουλιούνται οι Κυβερνήσεις και οι ηγεσίες του τόπου, ο λαός έχει αποδείξει, και θα το αποδείξει για άλλη μια φορά, ότι θα τις ανατρέψει και, μάλιστα, σύντομα.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.