Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΟΣΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Καβάλας Ν.Δ. κ., κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Α.Π.8717/30-09-2016) με τίτλο «Εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για πάγωμα των χρεών όσων οφείλουν στον ΟΑΕΕ». 
Ειδικότερα, το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε έχει ως εξής:

«Πέρασε ήδη ένας μήνας από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), σχετικά με το πάγωμα των χρεών όλων όσων οφείλουν στον Ταμείο ΟΑΕΕ, με ταυτόχρονη υποχρέωση καταβολής των τρεχουσών εισφορών από την 1/1/2017.
Επειδή, η εξαγγελία αυτή από μόνη της, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς εκπέμπει ισχυρό μήνυμα «προσδοκίας» νέας ρύθμισης, σε όσους οφείλουν σήμερα στον ΟΑΕΕ, με παράλληλες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις τρέχουσες καταβολές των οφειλόμενων, όσο και στα δημόσια έσοδα, μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2016).
Επειδή δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την κυβέρνηση, είτε με εγκύκλιο, είτε με απόφαση, είτε με νομοθετική πρωτοβουλία που να δείχνει ότι η εξαγγελία-δέσμευση του Πρωθυπουργού θα υλοποιηθεί.
Επειδή, ο υπουργός Εργασίας μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσίασε κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συγκεκριμένης δέσμευσης του Πρωθυπουργού.
Επειδή, ανάλογη εξαγγελία για νέο σχήμα «100 δόσεων» από τον υπουργό Εργασίας -2 μήνες πριν- ακυρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1.    Θα υλοποιηθεί η δέσμευση –εξαγγελία του Πρωθυπουργού;
2.    Εάν ναι, να κατατεθεί ακριβές και πλήρες χρονοδιάγραμμα ενεργειών, δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών για την υλοποίηση της
3.    Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προστατεύσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ - μέχρι το τέλος του χρόνου- καθώς η εξαγγελία του Πρωθυπουργού βάζει σε κίνδυνο τα έσοδα του Ταμείου μέχρι το τέλος του χρόνου;
                                                                                                   
     Οι Ερωτώντες 
Ιωάννης Βρούτσης Βουλευτής Ν. Κυκλάδων
Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Ν. Καβάλας»

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.