Tuesday, October 4, 2016

«Υποστελεχωμένη η Δνση Αστυνομίας Σερρών»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 44/4-10-2016 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή έφερε στην Βουλή το ζήτημα «της υποστελέχωσης της Δ/νσης Αστυνομίας Σερρών».
Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής: «Μετά από πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησα στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, έγινε άμεσα αντιληπτό ότι έχει αυξηθεί ανησυχητικά η εγκληματικότητα στον Ν. Σερρών και ιδιαίτερα σε ορισμένους Δήμους. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων όλου του Νομού, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και δη σε περιοχές όπου καταγράφεται αυξημένη εγκληματικότητα».
Επίσης, ο κ. Τζελέπης πρόσθεσε ότι: «Αν λάβουμε υπόψη ότι στον Ν. Σερρών έχει εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Μεταγωγών, ενώ παράλληλα από τον Αύγουστο του 2016 λειτουργεί και το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, οι εγκεκριμένες οργανικές θέσεις στον Ν. Σερρών είναι δυσανάλογες του πληθυσμού και των αναγκών της περιοχής. Αν τις συγκρίνουμε δε με τις οργανικές θέσεις όμορων Νομών που έχουν το μισό πληθυσμό από τον Ν. Σερρών , τότε προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Ν. Σερρών είναι υποβαθμισμένος και υποστελεχωμένος».
     Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να προβεί στην έγκριση περισσότερων θέσεων για τα Αστυνομικά Τμήματα του Ν. Σερρών, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον πληθυσμό όπως και τις ανάγκες της περιοχής.
Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε από τον Υπουργό να του γνωστοποιήσει εάν σκοπεύει να καλύψει άμεσα τις ήδη κενές οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν στα Αστυνομικά Τμήματα του Ν. Σερρών και ιδίως στα Α.Τ. περιοχών που η εγκληματικότητα είναι αυξημένη.

  Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής .

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.