Tuesday, October 4, 2016

Το colpo grosso των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (με ολίγον από Οικολόγους)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσοι παραμένουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πιστεύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την ακρίβεια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσοι παραμένουν διατεθειμένοι να επιμείνουν στο λάθος αν και γνωρίζουν πως πίστεψαν σε ψέματα.
Σ’ αυτούς ποντάρουν, όμως, όλοι όσοι, με αφορμή το γεγονός ότι για ένα δάνειο τριάντα ετών παρέδωσαν για έναν αιώνα ολόκληρη τη χώρα, μέσω του περίφημου Υπερταμείου, επιδίδονται σε ένα προπαγανδιστικό πυρ ομαδόν.
Όταν τους λες ότι υπέγραψαν δύο μνημόνια (ένα κανονικό και ένα συμπληρωματικό – στο τελευταίο μπήκαν όλα όσα έκρυψαν κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2015), λένε ανερυθρίαστα ότι υπέγραψαν τα δικά τους μνημόνια για να… εξουδετερώσουν τα προηγούμενα δύο!

Όταν τους λες ότι με τις περήφανες διαπραγματεύσεις τους, τις ολιγωρίες και τις παλινωδίες οδηγήθηκαν στην ήττα του Υπερταμείου, απαντούν ότι δέχθηκαν το Υπερταμείο για να… εξουδετερώσουν το ΤΑΙΠΕΔ.
Όταν ζητάς τη γνώμη τους για το Υπερταμείο, ο ένας (Τσακαλώτος) λέει πως το Ταμείο ήταν ένας συμβιβασμός και τους δημιουργεί προβλήματα, ο άλλος (Σταθάκης) ότι η δημιουργία του Υπερταμείου αποτελούσε επιδίωξη της κυβέρνησης, ο τρίτος (Σκουρλέτης) ότι το Υπερταμείο αποτελεί… ανάχωμα!
(Εδώ θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς ισχύει, για να γνωρίζουμε και τον βαθμό υπευθυνότητας – άλλη ευθύνη έχει όποιος αναγκάστηκε και άλλη όποιος επιδίωξε).
Όταν τους θυμίζεις πως διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι «το νερό δεν πουλιέται», αλλά τελικά έβαλαν την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, υποστηρίζουν πως όσο είναι υπουργός ο Τσακαλώτος το νερό δεν θα πουληθεί.
Και την κάνουν «γυριστή»! Ρωτούν τι θα κάνει η αντιπολίτευση όταν θα βρεθεί στην εξουσία! Δηλαδή, αυτοί έβαλαν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αυτοί κυβερνούν, την αντιπολίτευση ρωτούν!
Όταν τους λες πως οι ενεργειακές ΔΕΚΟ του αποχαιρέτησαν, ο κ. Σκουρλέτης είναι πλέον υπουργός του τίποτα, έχουν πάει όλες στο Υπερταμείο, το αρνούνται και υποστηρίζουν πως ο κατάλογος με τις εταιρίες του ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας… παλιός κατάλογος της προηγούμενης κυβέρνησης! Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζουν (για την ακρίβεια ο κ. Σκουρλέτης) πως τον Απρίλιο του 2016 το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε κατάλογο των… Σαμαροβενιζέλων! Και μετά ήλθε, τον Μάιο του 2016, το ΚΥΣΟΙΠ και ενέκρινε κι’ αυτό με τη σειρά του τον κατάλογο των… Σαμαροβενιζέλων που είχε εγκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ ένα μήνα νωρίτερα!
Όταν τα πράγματα στριμώχνουν σχετικά με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο Υπερταμείο, διακηρύσσουν πως αυτός είναι η κυβέρνηση. Μόνο που έχουν υπογράψει ότι το Υπερταμείο θα είναι εντελώς ανεξάρτητο, at arm’s length, από την κυβέρνηση. Δηλαδή σε τέτοια απόσταση, που δεν θα υπάρχει καμιά συνάφεια!
Και όταν οι Οικολόγοι (που διαθέτουν υπουργό στην κυβέρνηση, τον κ. Τσιρώνη) κάνουν τσιριμόνιες για το νερό, στήνεται μια σύσκεψη στο Μαξίμου και… βρίσκουν τη λύση: Κάνουν… νομοτεχνική βελτίωση, όπου αναφέρουν πως όλα αυτά θα συμβούν «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και της υποχρέωσης συμμόρφωσης στις δικαστικές αποφάσεις»!
Δηλαδή, το Σύνταγμα και οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται ανάλογα με το αν υπάρχει σχετική νομοτεχνική βελτίωση σε έναν νόμο!
Στις άλλες περιπτώσεις, δεν ισχύουν!
Και όλα αυτά, για να φορέσουν το φύλλο συκής οι Οικολόγοι και να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση!
Τελικά, η αλήθεια είναι μία. Το colpo grosso των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (με ολίγον από Οικολόγους): Αρπαγή και παράδοση της χώρας με παράλληλο έλεγχο της ενημέρωσης…

ΠΗΓΗ elzoni.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.