Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Η Enterprise Greece με 26 ξένους διπλωμάτες στη Χίο στο πλαίσιο του Προγράμματος “Synergassia”

Η Enterprise Greece και ο Δήμος Χίου προωθούν την επιχειρηματική εξωστρέφεια του νησιού
Η Enterprise Greece και ο Δήμος Χίου, αποσκοπώντας στην τόνωση της εξωστρέφειας του νησιού, στην προβολή των επενδυτικών του ευκαιριών αλλά και των προϊόντων και υπηρεσιών του με εξαγωγικό προσανατολισμό, συνδιοργανώνουν επιχειρηματική επίσκεψη 26 ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στη Χίο, από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Χίου.
Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia, που υλοποιεί η Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας, των Περιφερειών και των Δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, με κριτήριο την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει τη διοργάνωση ημερίδας - παρουσίασης του επιχειρηματικού προφίλ του νησιού με έμφαση στον τουρισμό και στον , κατ’ ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, σεμινάριο για τις ΜμΕ του νησιού με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες», με σκοπό την επέκταση της εξαγωγικής βάσης του Δήμου, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Θα γίνουν 100 κατ’ ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεις (Β2Β) των εξωστρεφών επιχειρήσεων του νησιού με τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους, κατά τη διάρκεια των οποίων θα διερευνηθούν οι δυνατότητες σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών με εταιρείες των χωρών τους.
Η διπλωματική αποστολή αποτελείται από εκπροσώπους ξένων Πρεσβειών από την Πολωνία, την Ιορδανία, το Ουζμπεκιστάν, την Ιρλανδία, την Αργεντινή, την Τυνησία, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Νότια Αφρική, την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, το Καζακστάν, την Κροατία, τη Σλοβακία, τον Καναδά, τη Σλοβενία, το Περού, την Ουγγαρία και την Τουρκία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του Οργανισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΜμΕ, αναλάβαμε πρωτοβουλία και φέρνουμε σε επαφή  26 ξένους διπλωμάτες με τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αναδειχθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες και οι εξαγωγικές δυνατότητες του νησιού. Θεωρούμε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Χίου, καθώς αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν τις έχει αφήσει ανεπηρέαστες, για αυτό και παραμένουμε αρωγοί στις προσπάθειές τους, για να καταστούν περισσότερο εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές
Δήλωση Δημάρχου Χίου, κ. Μανώλη Βουρνού: «Αυτή η διοργάνωση είναι μια καλή ευκαιρία για τους εμπορικούς ακολούθους σημαντικών πρεσβειών να γνωρίσουν από κοντά μας τον τόπο μας, τους ανθρώπους και τις δυνατότητες που ανοίγονται. Χρειαζόμαστε εργαλεία για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου στο νησί. Χρειαζόμαστε περισσότερη εξωστρέφεια και περισσότερες εξαγωγές.»
Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Χίου, κ. Γ. Γεωργούλη: «Το επιμελητήριο Χίου μαζί με το Enterprise Greece και τον Δήμο Χίου υλοποιούν τη συγκεκριμένη δράση με στόχο να ενισχύσουν την εξωστρέφεια του τοπικού επιχειρηματικού ιστού. Την σκυτάλη τώρα παίρνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις που καλούνται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.»

       Enterprise Greece

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.