Monday, November 20, 2017

Σύλλογος ΠΕ Σερρών: Καταγγελία για έλλειψη εκπαιδευτικού Πληροφορικής σε σχολεία του ΠΥΣΠΕ Σερρών»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 16-11-17 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
    Δυστυχώς, προς μεγάλη μας απογοήτευση, διαπιστώνουμε για μία ακόμα φορά την παντελή έλλειψη οργάνωσης και αδιαφορία των αρμοδίων φορέων της Εκπαίδευσης, που ενώ στις αρχές της σχολικής χρονιάς, από την πρώτη κιόλας μέρα του αγιασμού, σπεύδουν με μεγαλόστομες δηλώσεις να τονίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, στη συνέχεια τους διαψεύδει κατάμουτρα η ίδια η πραγματικότητα.
Ενώ λοιπόν η Διεύθυνση ΠΕ Σερρών κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δήλωσε 17 κενά Πληροφορικών ΠΕ 19-20, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αίφνης μηδένισε τα κενά, εκμηδενίζοντας και τις αντίστοιχες υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων Πληροφορικής (αποσπάσεις από άλλα ΠΥΣΠΕ). Με πρόσχημα την κάλυψη των κενών της ΠΕ Σερρών από πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας, τα σχολεία του νομού μας στελεχώθηκαν τον Οκτώβριο(!) με εκπαιδευτικούς πληροφορικής.

Και δυστυχώς όχι όλα… Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειας των Σερρών και συγκεκριμένα τα Δημοτικά Σχολεία Κάτω Ορεινής, Μαυροθάλασσας, Σιτοχωρίου παραμένουν μέχρι και σήμερα, μέσα Νοεμβρίου, χωρίς εκπαιδευτικό Πληροφορικής, μετά την αιφνίδια μετακίνηση του συναδέλφου πίσω στην Δευτεροβάθμια, με την έγκριση της Περιφερειακής Δ/νσης. Παρά τις υποσχέσεις για άμεση κάλυψη του κενού και αποκατάσταση των χαμένων ωρών μέχρι και σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει!

Το ΔΣ καταγγέλλει την Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για ελλιπή προγραμματισμό, για την απαράδεκτη ενέργεια μετακίνησης του συναδέλφου χωρίς μέριμνα για την κάλυψη του κενού και ζητά την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού Πληροφορικής στα προαναφερθέντα σχολεία.
Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο  Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Στεφάνου Πασχάλης                       Κοντόπουλος Γιώργος                                                             
                                      

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.