Tuesday, November 21, 2017

Φωτεινή Αραμπατζή: «Έτσι εγγυώμαστε στη ΝΔ την Ανάπτυξη στη Γεωργία. Φορολογικές ελαφρύνσεις, βέλτιστη αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, μεταρρυθμίσεις»

Φωτεινή Αραμπατζή από το 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα
Για την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα, με κυρίαρχους άξονες τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων και τις ταχύτατες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, μίλησε  η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα του 5ου Προσυνεδρίου της ΝΔ για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη, που διεξήχθη στη Λάρισα.
Η βουλευτής Σερρών στηλίτευσε την ιδεοληπτική, κυνική καταδίωξη του πρωτογενούς τομέα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που οδηγεί δυστυχώς  στην παραίτηση των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας από περισσότερη παραγωγή, τη βαθμιαία εγκατάλειψη των δυναμικών καλλιεργειών και την ερήμωση της υπαίθρου.

Μίλησε δε για προσπάθεια  προλεταριοποίησης του αγροτικού κόσμου  από την Κυβέρνηση, απέναντι στην οποία η ΝΔ, και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αντιτάσσει στοχευμένες κινητροδοτικές πολιτικές φορολογικής ελάφρυνσης και μείωσης του κόστους παραγωγής.

Τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 Ευρώ κ για τους αγρότες, την επεξεργασία γενναίων κινήτρων για το προϊόν, που παραδίδεται στις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.

«Κλειδί» για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας και τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως επισήμανε η κ. Αραμπατζή αποτελεί το «χτίσιμο» συλλογικοτήτων.
«Με ωφέλειες τόσο στις οικονομίες κλίμακος και στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής δύναμης, διάθεσης και τιμών των προϊόντων όσο και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπου η χώρα μας υπολείπεται».
Πρωτεύουσας  σημασίας για τη ΝΔ είναι και η ταχύτατη και στοχευμένη ποιοτικά και στρατηγικά αξιοποίηση των πολύτιμων 5,9 δις ευρώ του ΠΑΑ 2014 -2020. Με ιδιαίτερη έμφαση στα Μέτρα και τις Δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, (Σχέδια Βελτίωσης, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Γνώση και Καινοτομία και Μεταποίηση), που 3 χρόνια μετά την έναρξη της προγραμματικής περιόδου, στέκουν δυστυχώς «αραχνιασμένα στα συρτάρια» της παρούσας Κυβέρνησης. Στερώντας πολύτιμα κεφάλαια, γνώση και προστιθέμενη αξία από τους παραγωγούς και την πραγματική οικονομία.
Η Τομεάρχης της ΝΔ μίλησε για παλινωδίες ακόμη και στα ελάχιστα Μέτρα του ΠΑΑ 2014 – 2020, που εδέησε η Κυβέρνηση να προκηρύξει, αναφέροντας χαρακτηριστικά το «φιάσκο της Βιολογικής Γεωργίας», που απέκλεισε συνολικά για πρώτη φορά όλους τους κτηνοτρόφους και όλους τους Γεωργούς, πλην των περιοχών Natura αλλά και τους επικινδύνους ερασιτεχνισμούς της με το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, με την απίστευτη ταλαιπωρία των συνεχών παρατάσεων, των ενστάσεων και της εκκρεμότητας των 3.123 Επιλαχόντων Νέων Γεωργών.
Η κ. Αραμπατζή επέκρινε δε ιδιαίτερα την «λαϊκίστικη και ψηφοθηρική» απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στο επάγγελμα από τα 10 χρόνια στα 3, η οποία «υπονομεύει το βασικό εργαλείο ανανέωσης του γηρασμένου αγροτικού μας πληθυσμού και την ενσυνείδητη παραμονή στο αγροτικό επάγγελμα, με όρους επιχειρηματικής προοπτικής».
Όσον δε αφορά  στις δήθεν απορροφήσεις κονδυλίων για τις οποίες υπερηφανεύθηκε ο Πρωθυπουργός προσφάτως από τη Λάρισα, η κ. Αραμπατζή ανέφερε ότι αποτελεί αποτέλεσμα εκτόξευσης των ανειλημμένων υποχρεώσεων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, που η ίδια η Κυβέρνηση προκάλεσε με τη στάση πληρωμών του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Κυρίως όμως μίλησε για ρουσφετολογικό παιχνίδι φαυλότητας και επιδοματικής πολιτικής της Κυβέρνησης αναφορικά με τα κοινοτικά κονδύλια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της διανομής της εξισωτικής αποζημίωσης. «Μία επιδότηση, που δίνεται οριζόντια, εμπροσθοβαρώς και με μικροκομματικό πρόσημο (λίγα σε όλους), διαστρεβλώνοντας αφενός τη στρατηγική στόχευση της, για ενίσχυση της ορεινότητας και μειονεκτικότητας, αφετέρου αποδεικνύοντας στην πράξη την τυχοδιωκτική διαχείριση των κρατικών ταμείων».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Τομεάρχης του κόμματος  στην νέα πρόκληση της πρωτογενούς παραγωγής.  Την ανάπτυξη της Γνώσης, της Καινοτομίας, της Εκπαίδευσης.  
Κατηγόρησε δε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ακόμη και γι’ αυτό το κομβικό αναπτυξιακό μέτρο για την πρωτογενή παραγωγή, συρρίκνωσε στα 255 εκατ. ευρώ – και αυτά παγωμένα - τα δεσμευμένα 292 εκατ. ευρώ, που προβλέφθηκαν για πρώτη φορά για την Καινοτομία επί της πρόσφατης διακυβέρνησης της ΝΔ στον σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ.
Αναφερόμενη στην απόλυτη αναγκαιότητα ανάδειξης του διαφορικού μας πλεονεκτήματος, στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων, η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι η ΝΔ, έχει ως πρωτεύουσα προτεραιότητα την προώθηση των εμβληματικών μας προϊόντων, όπως το γάλα, το κρέας και η φέτα, με τη στήριξη Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, στοχευμένες ενισχύσεις κ αυστηροποίηση ελέγχων.
«Ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» τόνισε η κ. Αραμπατζή. Εκ βάθρων αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, με άξονες την ενίσχυση της ασφάλειας παραγωγών, με την συμπλήρωση της ιδιωτικής ασφάλισης, την προσθήκη ασφαλιζόμενων κινδύνων  αλλά και την επικαιροποίηση του Κανονισμού του Οργανισμού, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής (πχ ξηρασία, ακαρπία, ζημιές από αγριόχοιρους, καύσωνας στην πατατοκαλλιέγεια, ασυνήθεις βροχοπτώσεις)
Και βέβαια, υπογράμμισε τη θεμελιακή αλλαγή της δημιουργίας ενός ισχυρού Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, που θ’ αναλάβει το θεσμικό ρόλο της σοβαρής εκπροσώπησης των παραγωγών με την κρατική Αρχή, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα αποτελεί τον μοχλό προώθησης των προϊόντων μας, στις χώρες του Εξωτερικού, διασυνδέοντας έτσι την πρωτογενή μας παραγωγή με την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Αγορά.
Την προηγούμενη των εργασιών του Προσυνεδρίου, η κ. Αραμπατζή συναντήθηκε με 43 φορείς όλου του φάσματος της πρωτογενούς παραγωγής της Θεσσαλίας, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.