Wednesday, November 1, 2017

Η απαξίωση του τουρισμού στα Κάτω Πορόια

Εγκαταλειμμένος ο δρόμος στα Κ. Πορόια !!! 
Του Χρήστου Κατσαρού
Όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη και επενδύσεις στην περιοχή μας, πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές από την πλευρά του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τουριστικές μονάδες αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν επειδή η ολιγορία των τοπικών αρχόντων τις οδηγεί στην απαξίωση!!! Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι του δήμου πρέπει να φροντίσουν τόσο για την κατάλληλη πρόσβαση στις τουριστικές μονάδες ( ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ.,) όσο και για την ασφάλεια των δρόμων - άρα την σωστή και ευκρινή οδοσήμανση - μόνο τότε θα μπορέσουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία και να διεκδικήσουμε μερίδιο από το κομμάτι του τουρισμού.
Αν δεν γίνουν τα παραπάνω οι τουριστικές εγκαταστάσεις χάνουν την άξια τους και η περιοχή δεν μπορεί να αναπτυχθεί πάρα το υπέροχο φυσικό τοπίο και τις πολλές ευκαιρίες που παρέχει για θρησκευτικό φυσιολατρικό και ιαματικό τουρισμό.
Ένα ακόμα στοιχείο είναι ο φωτισμός που πρέπει να αναδείξει τόσο το φυσικό τοπίο όσο και τις επιχειρήσεις, κάτι που ανήκει και αυτό στην αρμοδιότητα του δήμου μας όπως καταλαβαίνετε δεν αρκούν οι προθέσεις και τα ωραία λόγια, αλλά χρειάζεται σωστή στρατηγική που μπορεί να γίνει με δυο τρεις αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα λάβει σοβαρά υπόψιν της τις παρατηρήσεις μας και θα αποδειχθεί αποτελεσματικός συμπαραστάτης στην τοπική κοινωνία και στην οικονομία της περιοχής.

Εγκαταλειμμένος ο δρόμος στα Κ. Πορόια !!! 

"Κου-κου!" Κοίτα με!!! 
 


























Εγκαταλειμμένος ο δρόμος στα Κ. Πορόια !!! 

Εγκαταλειμμένος ο δρόμος στα Κ. Πορόια !!! 

Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
ΤΗΛ: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.