Wednesday, November 1, 2017

Γ. Βαρεμένος : "Να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου"

Να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά που παραμένουν στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου -«απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αποστολή του»-, ζητεί με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος. Με την ερώτησή του, που πρόκειται να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα, ζητεί επίσης να πληροφορηθεί ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να υποστηριχθεί γενικότερα ο θεσμός των Μουσικών Σχολείων και ο ρόλος τους στη μουσική αγωγή των νέων και την πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινοτήτων.
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Γιώργος Βαρεμένος, έχει ως εξής:

«Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου (Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις) ιδρύθηκε το 1997 και, έκτοτε, έχει σημαντική παρουσία στην εκπαιδευτική και δημόσια ζωή της πόλης και του νομού, προσφέροντας στους νέους μουσική παιδεία και απαραίτητες γνώσεις για μελλοντικές ανώτερες σπουδές ή επαγγελματική απασχόληση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δημιουργικά προγράμματα, οργανώνοντας ή συνδιοργανώνοντας εκδηλώσεις, ημερίδες, σεμινάρια. Εργασίες μαθητών του έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ συνεχής είναι η προσπάθεια επικοινωνίας με αντίστοιχα ιδρύματα και άλλους φορείς του εξωτερικού. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και έχει 372 μαθητές και 11 μόνιμους καθηγητές.  

Την προσπάθεια του Σχολείου υπονομεύουν τα λειτουργικά κενά που παραμένουν στον αριθμό και τη σύνθεση του προσωπικού του. Ακόμη και μετά τον διορισμό 18 μουσικών στις 10.10.2017 (16 αναπληρωτών πλήρους ωραρίου και 2 μειωμένου), παραμένουν ακάλυπτες 612 διδακτικές ώρες, με αποτέλεσμα μαθητές να μη διδάσκονται καθόλου το μουσικό όργανο που έχουν επιλέξει και μαθήματα ατομικά να γίνονται, εξ ανάγκης, ομαδικά. Όπως η Διεύθυνση έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο, «είναι επιτακτικά αναγκαίος ο διορισμός τουλάχιστον 6 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (λύρα πολίτικη, παραδοσιακά κρουστά, σαξόφωνο, τρομπέτα, φλάουτο, ταμπουράς) και η πρόσληψη ωρομισθίων για τις υπόλοιπες ώρες».
Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου -απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αποστολή του;
2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να υποστηριχθεί γενικότερα ο θεσμός των Μουσικών Σχολείων και ο ρόλος τους στη μουσική αγωγή των νέων και την πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινοτήτων;»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.