Tuesday, May 7, 2019

Σταματία Σαμαρά: "Η πρόοδος περιέχει μέσα της το σπόρο της ευτυχίας."

Κάθε πρόοδος εξαρτάται από ενέργειες. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς φυσική ή πνευματική προσπάθεια, και προσπάθεια σημαίνει δουλειά.Το σωστό ποτέ δεν απαιτεί περίπλοκες ενέργειες. Είναι πάντα απλό και ευθύ.Γι αυτό και είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και δεν θα ακούσετε τίποτα αόριστο, γενικό, η μη υλοποιήσιμο.Δώσε βάση στα παρακάτω κάτοικε του Νέου Πετριτσίου, μη Τσιμπάς με αοριστολογίες, φανφαρολογίες, φληναφήματα και σουρεαλιστικά trends:• Θα ξαναλειτουργήσει το γραφείο της Κοινότητας Νέου Πετριτσίου σε οχτάωρη βάση, ενώ σήμερα είναι κλειστό.


• Θα λειτουργήσει το γραφείου του Αντιδημάρχου που καταργήθηκε τα δυόμισι τελευταία χρόνια και αντιπροσώπευε όλη τη Δημοτική Ενότητα Πετριτσίου (όλα τα χωριά του πρώην Δήμου Πετριτσίου).
• Σήμερα ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέου Πετριτσίου είναι περιφερόμενος χωρίς να διαθέτει γραφείο στο οποίο θα δέχεται τους κατοίκους του Νέου Πετριτσίου, αλλά και όλων των χωριών της Δ.Ε. Νέου Πετριτσίου. 
• Φυσικά θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του Κ.Ε.Π. Πετριτσίου που θα απαιτήσουμε να «προσφέρει» όλη τη γκάμα των υπηρεσιών στον πολίτη και όχι υποβαθμισμένες υπηρεσίες στέλνοντας πολλές φορές τον πολίτη από το Γόνιμο ή το Μανδράκι στο Κ.Ε.Π. -α’ τάξης- Σιδηροκάστρου.
Όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως είναι εύκολο να υλοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή, αλλά ταυτόχρονα είναι καθοριστικά και σημαντικά για τον απλό πολίτη.
Σχετικά με τις προτεραιότητες μας σε επιμέρους τομείς:
• Πρωτογενής τομέας (Γεωργία – Κτηνοτροφία): Θα εξαντλήσουμε την περίπτωση επαναλειτουργίας του μεγάλου Αρδευτικού Δικτύου, το οποίο καταστράφηκε με δική μας ευθύνη όταν κληθήκαμε να το αυτοδιαχειριστούμε. Η πρόταση μας είναι να επαναλειτουργήσει το δίκτυο με φορέα Διαχείρισης το Νομαρχιακό Τ.Ο.Ε.Β. Φυσικά γνωρίζουμε το τεράστιο κόστος ζημιών, αφού διασώζονται μόνο η υπόγεια όδευση του αγωγού και η μεγάλη δεξαμενή στα «αμπέλια». Ωστόσο, πρέπει πρωτίστως να γίνει η καταγραφή των ζημιών και δευτερευόντως η κοστολόγηση και η σύνταξη μελέτης. Είναι επιβεβλημένη η επαναλειτουργία του Αρδευτικού Δικτύου, καθώς από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιβίωση των τομέων Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
Ακόμη ο περσινός καύσωνας και η παρατεταμένη καλοκαιρινή ανομβρία ανέδειξαν ότι πλήττεται άμεσα και ο βασικός κλάδος της ελαιοπαραγωγής (συγκεκριμένα πέρυσι η παραγωγή μειώθηκε έως και 50%). Στο Νέο Πετρίτσι υπάρχουν περίπου 700 στρέμματα ελαιώνες με περισσότερα από 20 χιλιάδες ελαιόδεντρα. Αυτά πρέπει να μας παρέχουν αυτάρκεια ελαιόλαδου, γεγονός που καθιστά αδήριτη ανάγκη τη σωστή και επαρκή λειτουργία του Αρδευτικού Δικτύου. 
Επιτακτική προβάλλει επίσης η ανάγκη να γίνει νέα προσωρινή Διανομή από τη Διεύθυνση Γεωργίας, καθώς η παλιά είναι πλέον ανεπίκαιρη. Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί στο Μητρώο Αγροτών και Κτηνοτρόφων ως αποτέλεσμα αφενός της «φυγής» πολλών δικαιούχων από τα επαγγέλματα Γεωργίας – Κτηνοτροφίας αφετέρου της «εισόδου» νέων με άμεσες ανάγκες για καλλιεργήσιμη γη.
• Πολιτιστικός τομέας: Θεωρούμε ότι το Νέο Πετρίτσι παρά την πολιτιστική του παράδοση δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα στον τομέα αυτό. Η έλλειψη πόρων και η απουσία του Δήμου από τις εκδηλώσεις των Συλλόγων κάνουν πλέον πολύ δύσκολή τη διεξαγωγή και τη συνέχιση των όποιων πολιτιστικών δράσεων. Απομένουν οι συγκινητικές προσπάθειες που κάνουν Σύλλογοι και συγκεκριμένοι πολίτες, οι οποίοι χωρίς βοήθεια από τον κεντρικό Δήμο, θα εγκαταλείψουν κι αυτοί την όποια ματαιόδοξη προσπάθειά τους.
Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ως νέα Δημοτική Αρχή αλλά και ως φυσικά πρόσωπα κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως τη Γιορτή Τσίπουρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο του Αγίου Μηνά από το Σύλλογο Σταρτσοβιτών στο χώρο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών. Είναι άλλωστε η εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τεράστιο πλήθος επισκεπτών.
Ακόμη, η εκδήλωση μνήμης της μάχης των οχυρών στις 6 Απριλίου κάθε έτους, που τόσο υποβαθμίστηκε και υπονομεύτηκε από «διάφορους» τα τελευταία χρόνια, θα διατηρηθεί και θα αναβαθμιστεί. Πρέπει να γνωρίζουν ότι για μας ειδικά η συγκεκριμένη επέτειος στο ηρωικό οχυρό «Ιστίμπεη» είναι η κορυφαία στιγμή θυσίας και ιστορικής μνήμης της κωμόπολης. Η ιστορία της αντίστασης σε όλα τα οχυρά είναι εξίσου σημαντική, ας μας επιτρέψουν όμως κάποιοι να τιμούμε το οχυρό μας ιδιαίτερα, αφού σε αυτό θυσίασαν τη ζωή τους δεκαεπτά πρόγονοι συγχωριανοί μας Πετριτσιώτες που «έπεσαν» στον αγώνα ενάντια στον ξένο κατακτητή. Θα είμαστε λοιπόν σ’ αυτό το θέμα αρωγοί και ενεργοί εθελοντές στον «Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη».
Φυσικά, θα στηριχθούν οι δράσεις όλων των συλλόγων και κυρίως όποιες νέες καινοτόμες εκδηλώσεις και δραστηριότητες προκύψουν. Ιδιαίτερα υπάρχει και σχετική ευαισθησία σε θέματα Αθλητισμού.
Στο σημείο αυτό μάλιστα θα θέλαμε να ερωτήσουμε τη σημερινή Αρχή γιατί δεν προχώρησε ουδόλως την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου, καθώς επίσης και γιατί δεν κατασκευάζεται ο νοτιοδυτικός τοίχος (20 μέτρα) του γηπέδου της «Αναγέννησης», ο οποίος είναι πεσμένος τα τελευταία 4-5 χρόνια και του οποίου το κόστος κατασκευής αποτελεί ασήμαντη δαπάνη. Εμείς συγκεκριμένα δεσμευόμαστε ότι θα αποκατασταθεί το πρώτο τρίμηνο της Δημαρχιακής μας θητείας. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην πλατεία «Βλαχιάς» κατασκευάστηκε γήπεδο μπάσκετ, όπου παρατηρείται η παγκόσμια πρωτοτυπία «γηπέδου μπάσκετ χωρίς μπασκέτες», αλλά με άριστη ωστόσο διαγράμμιση του αγωνιστικού του χώρου.
• Τομέας «Καθημερινότητα»: Πρωταρχικό μέλημα μας θα είναι η καθαριότητα τόσο στο χωριό όσο και περιμετρικά, όπου σήμερα υπάρχουν άπειρες χωματερές. Υποσχόμαστε καθημερινό καθαρισμό (ακόμη και τις Κυριακές και τις γιορτές) της κεντρικής πλατείας του χωριού ώστε να δίνουμε στον επισκέπτη μια άριστη εικόνα ενός νοικοκυρεμένου και άξιου προς επίσκεψη τόπου.
Όσον αφορά την προβολή των καταστημάτων του χωριού μας θα δώσουμε βάρος στη διαφήμιση (ενημερωτικά φυλλάδια, πινακίδες, κ.λπ.) όλων των επιχειρήσεων και θα προσπαθήσουμε για την αναβάθμιση της απολύτως εγκαταλειμμένης περιοχής της κοιλάδας της «Λόντζας». Αξιοσημείωτη είναι η ανάγκη κατασκευής νέου ασφάλτινου δρόμου από το στρατόπεδο ως το τέλος της κοιλάδας. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένας καινούριος χώρος για περιπάτους αναψυχής και παράλληλα θα στηριχθεί η λειτουργία των εξοχικών κέντρων του χωριού.
Επιγραμματικά, θα φροντίσουμε και για τα ακόλουθα:
Ø Βελτίωση του χώρου λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Υπάρχει πρόταση των νέων του Συνδυασμού μας για λειτουργία πάγκων με προϊόντα νέων παραγωγών του Νέου Πετριτσίου (μέλι, λαχανικά, λάδι, κ.α.).
Ø Γενικός καθαρισμός των Κοιμητηρίων. Άμεσος καθαρισμός και καθιέρωση κανονισμών λειτουργίας Νεκροταφείου. Είναι ηθική μας υποχρέωση και σεβασμός στους προγόνους μας. Φυσικά, επιθυμούμε να συνεργαστούμε και να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Εκκλησιαστική Αρχή.
Ø Καθαρισμός χειμάρρου «Σουλτανίτσας» κυρίως κάτω από τον χώρο της γέφυρας του Αγροτικού Ιατρείου.
Αυτά είναι τα βασικότερα σημεία του προγράμματος μας που θα διαμορφωθεί τελικά σε συνεργασία με όλους τους πολίτες κατά τη διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα.
Εμείς έχουμε τη μοναδική πολυετή εμπειρία ενασχόλησης με τους μαζικούς χώρους και τα κοινά. Πολλοί από εμάς έβαλαν τη σφραγίδα τους σε πολλά έργα που έγιναν κατά καιρούς στον τόπο μας. Οι νέοι δε του Συνδυασμού μας βάζουν την πινελιά του καινούριου αναζωογονώντας την πολιτική σκηνή του χωριού μας. Η μοντέρνα σκέψη και ο ενθουσιασμός της νέας γενιάς προσφέρουν μια δημιουργική πνοή στον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Σας καλούμε λοιπόν να ενταχθείτε στις τάξεις του Συνδυασμού μας και να στηρίξετε ψηφίζοντας στις ερχόμενες εκλογές τους ικανούς υποψήφιους του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία Πολιτών». Ψηφίστε με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη, την προσωπικότητα, την ανιδιοτέλεια και τις ικανότητες των υποψηφίων του Συνδυασμού μας. Εμείς θα σας ανταποδώσουμε για να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες συντελέστηκαν και υποβάθμισαν το Νέο Πετρίτσι. 
Τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα, θα υπάρξει αναδιάταξη υπηρεσιών, θα κινδυνεύσουν με κλείσιμο σχολεία και δομές του τόπου μας και γι’ αυτό επιβάλλεται στο κομβικό αυτό σημείο να ψηφιστούν οι ικανότεροι αυτοί που έχουν το σθένος να συγκρουστούν και να δώσουν μάχες για τον τόπο τους. Για να είναι το Νέο Πετρίτσι πρωταγωνιστής και όχι φτωχός συγγενής στο Δήμο Σιντικής. Το Νέο Πετρίτσι θα πρέπει δικαιωματικά να παίξει το ρόλο της «συμπρωτεύουσας» στη Σιντική γιατί το αξίζει και γιατί κυρίως έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που θα αγωνιστεί γι’ αυτό.
Το σύνθημά μας «ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΙΝΤΙΚΗ».
Σταματία Σαμαρά
Υποψηφία Σύμβουλος Τ. Κ. Πετριτσίου με τον συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία Πολιτών» του Ζήση Λούγγου

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.