Wednesday, May 8, 2019

Στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο για την Κάνναβη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης


Στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο για την Κάνναβη (European Cannabis Symposium) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαΐου στην Κοπεγχάγη, συμμετείχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης. Ο Υφυπουργός ήταν επικεφαλής Ελληνικής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν στελέχη του ΥΠΑΑΤ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο Συμπόσιο συγκεντρώθηκαν επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο με σκοπό την έρευνα και τη νομοθεσία των Ευρωπαϊκών αγορών κάνναβης, οι οποίοι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις αναδυόμενες επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, συμμετείχε σε πάνελ με κυβερνητικούς φορείς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου από την Πορτογαλία, τον Καναδά και την Μάλτα και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική χώρα για επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη. Συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στο ότι η Ελλάδα:

·         Έχει δημιουργήσει ένα απλοποιημένο και ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο.
·         Έχει στιβαρή πολιτική βούληση και αντιμετωπίζει σε στενή συνεργασία με τους επενδυτές τα προβλήματα που προκύπτουν.
·         Έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγές του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και
·         έχει ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης.
Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με την Υπουργό Υγείας της Δανίας Ellen Trane Norby και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι ανέφεραν το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη σε χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στη χώρα μας.




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.