Tuesday, November 19, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να παραταθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους νέους επιστήμονες»


Τριάντα  τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1948/14.11.19) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να διατηρήσει σε ισχύ το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο 3200 νέοι επιστήμονες στελέχωσαν με συμβάσεις 12 μηνών φορείς του ελληνικού κράτους. 
Οι Βουλευτές αναφέρουν ότι οι δωδεκάμηνες αυτές προσλήψεις τροφοδότησαν το ελληνικό δημόσιο με αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό το οποίο δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί λόγω των μνημονιακών περιορισμών προσλήψεων. Ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι το διάστημα που απασχολούνται αυτοί οι νέοι επιστήμονες στο ελληνικό δημόσιο κατέστη εφικτό να υλοποιηθούν πολλά νέα προγράμματα που διευκόλυναν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών σε μια σειρά υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, τονίζουν ότι η απασχόληση αυτών των επιστημόνων μέσω του ΟΑΕΔ εντάσσεται στις επιθυμητές πολιτικές ανάσχεσης της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Τέλος, αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης του ΟΑΕΔ δεν έχει εξαντληθεί και υπάρχουν οι πιστώσεις για να συνεχιστεί η πρόσληψη νέων επιστημόνων μέσω ΟΑΕΔ σε φορείς του δημοσίου και ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας να συνεχιστεί η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την κατεύθυνση. 
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε:


 «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε πολλές θετικές πολιτικές προκειμένου να ανασχεθεί η φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Μία από αυτές ήταν και η πρόσληψη σε φορείς του δημοσίου μέσω του ΟΑΕΔ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να το διατηρήσει και ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει σε όλους τους δημοσίους φορείς των Σερρών να προβούν σε ορισμένες προσλήψεις έστω και ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους, κυρίως όμως για να συγκρατηθούν οι νέοι επιστήμονες στον τόπο μας. Είμαστε ο φτωχότερος Νομός της Ελλάδας και έχουμε πραγματικά ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας άμεσα. Οι νέοι που θα αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα θα αποκτήσουν χρήσιμη επαγγελματική εμπειρία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους».   
 Το link της ερώτησης
https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=91821ecc-4198-41aa-8208-ab0600ee1049


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.