Thursday, November 28, 2019

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΕΒΕΣΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ


Σέρρες, 26/11/2019 
Αρ. Πρωτ:1931
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προτάσεων για την τουριστική προβολή του Ν. Σερρών

Προς :
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα
Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο

Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά την πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών να κληθούμε οι φορείς του Νομού Σερρών σε σύσκεψη την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00, με θέμα  «Πρόσκληση σε σύσκεψη για τον τουρισμό»,  ανταποκρινόμαστε σε αυτή ερχόμενοι ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ προετοιμασμένοι για να μην πέσει ακόμα μία φορά στο κενό ,άλλη μία σύσκεψη για την τουριστική προβολή του Νομού . 


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι πρώτοι που επλήγησαν σε μέγιστο βαθμό από την οικονομική κρίση. Οι επαγγελματίες ένιωσαν τη μεγάλη φορολογία τους κράτους όχι μόνο στα νοικοκυριά τους αλλά και στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων τους. Ματώσαμε για να επιβιώσουμε. Ματώνουμε, ακόμα για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας,. Τονίζουμε όλα τα παραπάνω καθώς, πολλά χρόνια πριν δεχθούμε το «χτύπημα» της οικονομικής κρίσης, στις Σέρρες είχαμε  ξεκινήσει, ήδη , τον αγώνα της επαγγελματικής μας επιβίωσης. Αναφερόμαστε στα «χτυπήματα» που λαμβάναμε εξαιτίας της ανικανότητας των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού Σερρών η οποία οδήγησε νωρίτερα από το 2012 στον μαρασμό της περιοχής. Έκλεισαν μεγάλα εργοστάσια, ο κόσμος έμεινε χωρίς δουλειές, δεν διεκδικήθηκαν υποδομές για το Νομό Σερρών. Οι Βουλευτές και οι Αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκ του αποτελέσματος, διεκδικούσαν μόνο στα λόγια. Δεν έχουμε ,λοιπόν, άλλες αντοχές ούτε για πολιτικά τερτίπια που οδηγούν σε  δημιουργία εντυπώσεων ούτε χρόνο για σπατάλη. Δεν θέλουμε άλλη μία σύσκεψη φορέων για την τουριστική προβολή του νομού με στόχο την αναπτυξιακή πορεία των Σερρών, χωρίς αποτέλεσμα. Θέλουμε οργανωμένα και με σχεδιασμό να ξεκινήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Πριν σας καταθέσουμε τις προτάσεις-ιδέες μας για τον τουρισμό στο Νομό Σερρών, ζητάμε να πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες ,τουλάχιστον, από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και από όλους τους αρμόδιους φορείς, επίσημη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του σχεδιασμού που θα έχει αποφασιστεί ,είτε κατά τη σύσκεψη της 26ης Νοεμβρίου 2019 είτε από άλλες συσκέψεις που θα ακολουθήσουν. 
Πρέπει να στηθεί επίσημος σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα επίτευξης στόχων. Θα πρέπει να υπάρχει τήρηση του σχεδιασμού και του χρονοδιαγράμματος(όσο είναι εφικτό) με αναλυτική ενημέρωση προς όλους τους φορείς για να γίνει ,επιτέλους, μία ουσιαστική προσπάθεια τουριστικής προβολής των Σερρών και όχι μία ακόμη σύσκεψη. 
Κύριοι, συσκέψεις έγιναν πολλές ,αποτέλεσμα όμως δεν έφερε καμία! 
Μετά τις παραπάνω επισημάνσεις σας προτείνουμε: 
1)
Η διεξαγωγή συνεδρίου με αξιόλογους ομιλητές-γνώστες του τουριστικού αντικειμένου και τουριστικούς πράκτορες. Οι ομιλητές του συνεδρίου θα πρέπει να παραμείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα στο Νομό Σερρών προκειμένου να επισκεφτούν όλες τις περιοχές και να έχουν συνολική εικόνα των θετικών και αρνητικών σημείων του τόπου. Η αξιολόγηση τους στις ελλείψεις που παρουσιάζει ο Νομός και τα συμπεράσματα τους για την τουριστική ανάπτυξη των Σερρών  θα παρουσιαστούν στο συνέδριο που θα διοργανωθεί. (Προτεινόμενοι ομιλητές: Εκπρόσωποι  τουριστικών ομίλων  όπως  Mouzenidis travel ,Zorpidis travel service αλλά και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.Γρηγόρης Τάσιος)

2)
Να στηθούν περίπτερα Τουριστικής Προβολής του Νομού Σερρών  με μονοήμερες εκδρομές στις γειτονικές παραλιακές περιοχές της Ασπροβάλτας, Οφρυνίου και Σταυρού. Τα περίπτερα να είναι σε κεντρικά σημεία των περιοχών και κατά τη διάρκεια όλης της Θερινής περιόδου. Η συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να γίνει είτε σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ είτε με ιδιώτες τουριστικών λεωφορείων για τις εκδρομές που θα δρομολογηθούν. Εκδρομές με στάσεις στον Λέοντα της Αμφίπολης ,τον Λόφο Καστά ,το Σπήλαιο Αλιστράτης ,το κέντρο των Σερρών ,την Λίμνη Κερκίνη ή συνδυαστικά με επισκέψεις σε μοναστηριακούς χώρους ,έχουμε την πεποίθηση πως θα προσελκύσουν τους τουρίστες.

3)
Οι Σέρρες πρέπει να αποκτήσουν την δική τους γιορτή. Εκτιμούμε πως με αφορμή των εορτασμό των Ταξιαρχών, των  Πολιούχων  των Σερρών πρέπει να διοργανωθούν κατά την περίοδο της 8ης Νοεμβρίου πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα τονώσουν την πόλη των Σερρών. Θα πρέπει να τιμούνται οι Άγιοι της πόλης με μεγάλες εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται σε συνεργασία με όλους τους  θεσμικούς φορείς  των Σερρών(Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ,Δημοτική Αρχή ,Μητρόπολη ,Επιμελητήριο κ.α).
 Τίτλος Εκδήλωσης «Σέρρες, η πόλη των Αγγέλων» - πρόταση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  κ. Νίκου Καρτάλη (την οποία και σας επισυνάπτουμε) .
4)
Τουριστικά Περίπτερα σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα. Πέρα από τις κοντινές παραλίες των Σερρών πρέπει να τολμήσουμε την τουριστική μας προβολή και σε μέρη που αποτελούν το επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος. Περίπτερα με τις ομορφιές των Σερρών και τον εναλλακτικό τουρισμό που προσφέρει πρέπει να τοποθετηθούν στο Σύνταγμα, στην πλατεία Αριστοτέλους ,στην Πάτρα  αλλά και σε διάφορα νησιά όπως η Ρόδος και τα Χανιά.  
5)
Περαιτέρω αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών. Το μοναδικό  αυτοκινητοδρόμιο στη Βόρεια Ελλάδα, αυτό των Σερρών, εκτιμούμε πως μπορεί να τονώσει σε μεγαλύτερο βαθμό τον τουρισμό στο Νομό. Πρέπει, με την βοήθεια ειδικών -γνώστες του αντικειμένου, να αποκτήσει μεγαλύτερη προβολή ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Σέρρες. Να γίνουν μεγάλες διαφημιστικές καμπάνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, να διοργανωθούν φεστιβάλ ,σημαντικότεροι αγώνες και events του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, πρέπει να διεκδικηθούν κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ και από το κράτος για την αναβάθμισή του.
6)
Αξιοποίηση του Λαϊλιά Σερρών. Είναι το όνειρο όλων των Σερραίων που όμως ποτέ και κανείς δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει. Πρέπει ,οπωσδήποτε, να γίνουν δύο πίστες και να υπάρξει επιτέλους φωτισμός! Τα έργα ανάπτυξης που πρέπει να γίνουν στο βουνό πρέπει να διεκδικηθούν μέσω ΕΣΠΑ και από το κράτος.
7)
Να επενδύσουμε στον αθλητικό τουρισμό. Πρέπει να τεθεί ο στόχος του αθλητικού τουρισμού στις Σέρρες. Με δεδομένο την ύπαρξη του αυτοκινητοδρομίου και τη δημιουργία του νέου κολυμβητήριου στο αθλητικό πάρκο της Oμόνοιας πρέπει να γίνουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις ,όπως γήπεδα τένις, μπάσκετ κ.α  στην περιοχή ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες και υψηλού επιπέδου διοργανώσεις. Οι Σέρρες μπορούν ,αν θέσουν τον στόχο οι αιρετοί του τόπου, να ξεχωρίσουν σε αυτό τον τομέα και να αποτελέσουν το επίκεντρο του αθλητισμού στην Ελλάδα.
8)
Οι Σέρρες γαστρονομικός προορισμός. Με εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν ,όπως φεστιβάλ γαστρονομίας, να διαφημίζουμε τα μοναδικά εδέσματα των Σερρών. Η πώληση βουβαλίσιου κρέατος μόνο από τις Σέρρες, πρέπει να αποτελεί την μοναδική επιλογή στο μυαλό του καταναλωτή. Να γίνουν γνωστά, μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, τα σημεία πώλησης βουβαλίσιου κρέατος στο Νομό και κατά την διεξαγωγή γαστρονομικού φεστιβάλ να αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία στα μαγειρικά εδέσματα που θα παρουσιαστούν.
9)
Διαφημιστικό τρέιλερ για τις ομορφιές του Νομού Σερρών το οποίο θα παίζει σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε όλες τις ιστοσελίδες των Σερραϊκών επιχειρήσεων.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.