Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αθωώνει προληπτικά και αναδρομικά τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια η κυβέρνηση της ΝΔ»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, στην ομιλία του στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μεταξύ άλλων τόνισε: 

«Η ρύθμιση που φέρνετε για τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ είναι απαράδεκτη. Τι στιγμή που είναι σε εξέλιξη υποθέσεις παράνομων δανειοδοτήσεων και έχει ζητηθεί η ποινική δίωξη, που ερευνώνται μια σειρά από υποθέσεις και που δικάζεται η περίπτωση της συνεταιριστικής τράπεζας Λήμνου  έρχεστε να προσφέρετε ασυλία με αναδρομική μάλιστα ισχύ. Δεν θέλετε να διασφαλίσετε την διαχείριση των κόκκινων δανείων. Αυτή είναι διασφαλισμένη με το Νόμο 4472 του 2017 και το άρθρο 65 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είναι σε ισχύ. Θέλετε να μην ελεγχθούν τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υποστήριξε ότι:


«Αυξάνετε τις ποινές σωστά σε κάποιες περιπτώσεις όπως η παιδεραστία, ο βιασμός και η κατοχή και χρήση μολότοφ. Αντιμετωπίζετε όμως με τον ίδιο τρόπο κάποιον που έκανε μια μικροκλοπή με όποιον κλέβει συστηματικά μεγάλα ποσά. Περιορίζετε το πεδίο εφαρμογής των εναλλακτικών ποινών και κάνετε πιο δύσκολη την υιοθέτησή τους. Με την πολιτική σας αυξάνετε τα χρόνια φυλάκισης παραβλέποντας τόσο τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό όσο και τις δυνατότητες του σωφρονιστικού συστήματος. Παράδειγμα οι φυλακές της Νιγρίτας στο Νομό Σερρών όπου ανοίξατε καινούρια πτέρυγα, η χωρητικότητα της έχει εξαντληθεί και έχετε μειώσει τον αριθμό της εξωτερικής φρουράς κατά 30 άτομα. Δεν έχετε κάνει ακόμα τις προσλήψεις που είχαν προβλεφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μειώνετε και τον αριθμό όσων πρόκειται να προσληφθούν».
Τέλος ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε ότι: «Οι αλλαγές που φέρατε δεν ανταποκρίνονται στο κλίμα που είχατε διαμορφώσει προεκλογικά περί εγκληματικότητας και ατιμωρησίας. Ανταποκρίνονται μόνο στις ιδεολογικές σας εμμονές που τελικά προκαλούν πολλές περισσότερες αντιδράσεις.» 

Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στη συζήτηση για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα 13.11.19 https://youtu.be/XGVpOF0Uhsc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.