Monday, November 11, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Νέες επιβαρύνσεις για τη μεσαία τάξη φέρνει η ΝΔ»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και τη μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε:
«Δυστυχώς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει κακές ειδήσεις για τη μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα ενώ η μείωση της φορολογικής κλίμακας είναι ένα μέτρο θετικό, ο τρόπος που αποφασίστηκε αυτή να εφαρμοστεί φέρνει μικρές ελαφρύνσεις για τα κατώτερα εισοδήματα, μεγάλες ελαφρύνσεις για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα και μηδενικές αλλαγές για τα μεσαία εισοδήματα. Αντίθετα, με τη νέα πολιτική των ηλεκτρονικών αποδείξεων πλήττονται ιδιαίτερα τα χαμηλότερα εισοδήματα και τα μεσαία εισοδήματα. Με τις εξαιρέσεις δαπανών τα χαμηλότερα εισοδήματα δεν θα μπορούν να καλύψουν το 30% που απαιτείται και θα καλούνται να πληρώνουν περισσότερους τελικά φόρους. 


Η μεσαία επίσης οικονομικά τάξη θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να καλύψει τα ποσά που απαιτούνται και θα κληθεί επίσης να πληρώσει 22% περισσότερους φόρους για το ύψος των δαπανών που δεν θα διαθέτει ηλεκτρονική απόδειξη. Τα πολύ μεγάλα εισοδήματα και πάλι ευνοούνται αφού είναι εύκολο για αυτά να καλύψουν το όριο των 20000 € που βάζει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η μεσαία οικονομικά τάξη, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν και τις ασφαλιστικές τους εισφορές να αυξάνονται για να καλυφθούν οι απώλειες των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος από τις μειώσεις στις εισφορές που προβλέπονται για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα. Συγκεκριμένα η αύξηση των κατώτατων εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση επηρεάζει το 83% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν 420 – 540 ευρώ επιπλέον το χρόνο για την ασφάλισή τους. 
Η κυβέρνηση δυστυχώς μεροληπτεί για άλλη μια φορά υπέρ της οικονομικής ελίτ και παραπέμπει στις καλένδες του μέλλοντος τις ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη. Μάλιστα αυτή τη φορά δεν υπόσχεται καν ότι θα μειωθούν οι φόροι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά ισχυρίζεται ότι η μεσαία τάξη θα ωφεληθεί από την ανάπτυξη , μια ανάπτυξη όμως που είναι σχεδιασμένη από τη ΝΔ μόνο για τους λίγους και τα κομματικά της στελέχη». 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.