Monday, November 11, 2019

Νέοι Ορίζοντες: Ορκωμοσίες


Πριν από λίγες μόνον ημέρες η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Σιντικής ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου μας. Δυστυχώς όμως η νέα δημοτική περίοδος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, με πολλά σκοτεινά σημεία και με πλήθος ερωτημάτων που δεν βρίσκουν απάντηση. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά σε ό,τι αφορά το θέμα της ορκωμοσίας που έλαβε χώρα την 30η Αυγούστου 2019. Μια διαδικασία που έπρεπε να είναι υποδειγματική με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και στην άψογη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και που θα σηματοδοτούσε μια νέα αρχή για τον Δήμο μας, αποδείχθηκε προβληματική, σκοτεινή και αδιαφανής με συνέπεια να μη γνωρίζουμε –ακόμα και σήμερα – τι πραγματικά συνέβη. Το βασικότερο όμως όλων είναι παρ’ όλες τις προσπάθειες μας να πληροφορηθούμε τα τεκταινόμενα συναντήσαμε ένα τείχος σιωπής που η ύπαρξή του και μόνο δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες πως τίποτε δεν έγινε σωστά. Η δημοτική αρχή σιωπά, ο Δήμαρχος παραπέμπει σε απαντήσεις στο μέλλον(!) και η αβεβαιότητα συνεχίζεται. Ορκίστηκε σωστά και με όλους τους τύπους όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία η δημοτική αρχή της Σιντικής; Το ερώτημα πλανάται και οι απαντήσεις αναβάλλονται επ’ αόριστον….


Σε κάθε περίπτωση, οι «Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική» υπηρετώντας τον θεσμικό τους ρόλο υπέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μια σειρά από ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις. Ερωτήματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία της ορκωμοσίας αλλά και ενός αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού που έγινε δωρεά στον Δήμο μας για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας πριν από 1 χρόνο περίπου από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και που, μολονότι η διαδικασία μεταβίβασης δεν έχει ολοκληρωθεί, ο Δήμαρχος το οδηγεί και καλύπτει - όπως ο ίδιος ομολόγησε – τα έξοδά του (καύσιμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας)…. Οι απαντήσεις μετατίθενται για το μέλλον… Σε όλα αυτά αν προσθέσει κανείς την απόρριψη πρότασης που έγινε από την παράταξή μας και αφορά αύξηση του τέλους χρήσης για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας,  ολοκληρώνεται η εικόνα ενός Δήμου που  από τη  μια δίνει μια εικόνα προβληματικής λειτουργίας και από την άλλη δε δείχνει ικανός να προασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών. Εμείς, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να δεχθούμε την παγίωση μιας κατάστασης που  πλήττει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και θα επανέλθουμε διεκδικώντας όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.