Friday, November 22, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να ισχύει το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων όπως αυτό νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»


Πενήντα δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 2042/21.11.19) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι εξακολουθεί να ισχύει το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων όπως αυτό ορίστηκε με το Νόμο 4587/2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Αφορμή για τη συγκεκριμένη ερώτηση στάθηκε έγγραφο απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτηση άλλου Βουλευτή στην οποία παραλείφθηκαν οι προστατευτικές για τους αγρότες διατάξεις του Νόμου 4587/2018.  


Οι Βουλευτές στην ερώτησή τους μεταφέρουν τόσο την ανησυχία των αγροτών όσο και τον φόβο για την πρόκληση συγχύσεων για το τι τελικά ισχύει σε ότι αφορά το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων τόσο από το δημόσιο όσο και από τρίτους. Υπενθυμίζουν μάλιστα το  γεγονός ότι οι αγροτικές ενισχύσεις αποτελούν εισοδηματικό δίχτυ ασφαλείας και προστατεύονται από κατασχέσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η γεωργική δραστηριότητα. Προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση στις ΔΟΥ και στις τράπεζες, οι Βουλευτές ζητούν να σταλεί διευκρινιστική εγκύκλιος προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα τραπεζικά ιδρύματα και ταυτόχρονα ζητούν την ανάκληση και εκ νέου απάντηση της ΑΑΔΕ με την περίληψη του συνόλου του ισχύοντος σήμερα νομικού πλαισίου προστασίας των αγροτικών ενισχύσεων από κατασχέσεις.
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:
«Ελπίζουμε ότι η όλη αναστάτωση προκλήθηκε από κάποιο λάθος ή παράλειψη. Οι αγροτικές ενισχύσεις είναι κρίσιμες για την επιβίωση και τη συνέχιση της αγροτικής παραγωγικής δραστηριότητες, ιδίως για τους αγρότες που καλλιεργούν μικρού και μεσαίου μεγέθους εκτάσεις. Ενδεχόμενη αμφισβήτηση του ακατάσχετου που τις διέπει θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες παραγωγούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της έχει ήδη μειώσει το διαθέσιμο αγροτικό εισόδημα, έχει ελαχιστοποιήσει τις ενισχύσεις de minimis και όπως φαίνεται προγραμματίζει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών αλλά και την είσοδο ιδιωτών στην ασφάλιση των καλλιεργειών που μέχρι σήμερα καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ. Ελπίζουμε ότι δεν θα αμφισβητήσει και το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων γιατί μια τέτοια πολιτική θα ναρκοθετήσει και θα καταστρέψει τελικά το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών που καλλιεργούν μικρές ή μεσαίου μεγέθους εκτάσεις» .     

Στο link μπορείτε να δείτε την ερώτηση 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.