Saturday, November 16, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Οι αγώνες για Δημοκρατία και Ελευθερία δεν είναι δικαίωμα είναι υποχρέωση.»


Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:
«Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που έδωσαν τον ωραίο αγώνα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Τιμούμε κυρίως εκείνους που θεώρησαν υποχρέωσή τους να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χωρίς να θελήσουν να εξαργυρώσουν αυτή τους τη συμμετοχή, χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα, χωρίς να στηρίξουν το σύνολο της ζωής τους στη συμμετοχή τους στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. 


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δίνει και σήμερα το μήνυμα ότι οι αξίες που ενώνουν τον ελληνικό λαό και τον κάνουν πιο ισχυρό είναι η βαθιά αγάπη στη Δημοκρατία, η σταθερή προσήλωση στην Ελευθερία. Σήμερα που κάποιοι θεωρούν ότι η βία είναι μέσο κανονικότητας, σήμερα που κάποιοι αφαιρούν δικαιώματα ακόμα και από την εκλεγμένη μειοψηφία, σήμερα που βλέπουμε να επιβάλλονται διακρίσεις στον ελληνικό λαό ανάλογα με την εισοδηματική – περιουσιακή του κατάσταση, οφείλουμε να απαντήσουμε. Οφείλουμε να απαντήσουμε όχι με βία και εξεγέρσεις αλλά με περισσότερη δημοκρατία. Δημοκρατία παντού με σεβασμό στο σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δημοκρατία με κανόνες που θα διασφαλίζουν ισότητα και ελευθερία για όλους. Δημοκρατία που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων στην ανάπτυξη. Δημοκρατία που θεμελιώνεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να προστατέψει την Δημοκρατία από εκπτώσεις και περίεργες νεοφιλελεύθερες επιταγές που φαλκιδεύουν την πραγματική έννοια της ελευθερίας». 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.