Friday, November 15, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ακροβατεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και στο νεοφιλευθερισμό»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, στην ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης προέβη σε μια σειρά καταγγελιών για την ασκούμενη πολιτική της ΝΔ. 


Ξεκίνησε καταγγέλλοντας τον Υπουργό Υγείας ότι ενώ είχε προγραμματιστεί συνάντησή του με εργαζόμενους στον τομέα της σίτισης μεταξύ άλλων και με εκπροσώπους του Νομού Σερρών, ο Υπουργός δεν συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και έφυγε από την πίσω πόρτα, παρά το γεγονός ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν το εργασιακό μέλλον αυτών των ανθρώπων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα. Υποστήριξε ότι είναι τουλάχιστον άδικο να ταξιδεύουν οι άνθρωποι 600 χιλιόμετρα για μια προγραμματισμένη συνάντηση που επηρεάζει άμεσα τη ζωή τους και ο Υπουργός να μην τους συναντά όπως ήταν προγραμματισμένο και ως όφειλε αποδεικνύοντας ότι δεν σέβεται σε κανένα επίπεδο τον κόσμο της εργασίας. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις των Υπουργών Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι υποστήριξαν ο πρώτος ότι η χρήση σωματικής βίας είναι στοιχείο αναγκαστικότητας ενώ ο έτερος προανήγγειλε ότι τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στην ΑΣΟΕΕ εναντίον των φοιτητών θα χρησιμοποιηθούν και στο ενδεχόμενο σχολικών καταλήψεων. «Για εσάς το ξύλο πέρα από στοιχείο αναγκαστικότητας είναι και μέσο κανονικότητας», τόνισε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ακροβατεί μεταξύ ακροδεξιάς  και νεοφιλελευθερισμού, ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας ενώ την ίδια στιγμή μεταστρέφει τους κανόνες ρύθμισης της οικονομίας ευνοώντας προκλητικά μια οικονομικά ολιγαρχική ελίτ. 
Μέμφθηκε τον Υπουργό Οικονομικών ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις πραγματοποιούνται στη βάση των αποτελεσμάτων της σημερινής κυβέρνησης αρνούμενος πεισματικά να αποδεχτεί τουλάχιστον την πραγματικότητα, ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει δεν θα ήταν εφικτή εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διασώσει την οικονομία εξασφαλίζοντας μάλιστα δημοσιονομικό μαξιλαράκι ύψους 37 δις ευρώ. Ακόμα όμως και οι ελαφρύνσεις που ήρθαν ή θα έρθουν μεροληπτούν προκλητικά υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας και αφήνουν και πάλι απέξω τη μεσαία τάξη.
Αναφερόμενος και πάλι στο ζήτημα της ασυλίας που δόθηκε στους τραπεζίτες, τόνισε ότι η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη την ισονομία και τη δικαιοσύνη, όταν κόμματα –ΜΜΕ – φυσικά πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός, μπορούν να μην αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων που έχουν πάρει και να μην υπάρχει καμία συνέπεια, ενώ από την άλλη το σύνολο των δανειοληπτών είναι αντιμέτωποι με μια σειρά πιέσεων και ενοχλήσεων από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρίες εάν δεν πληρώσουν μια δόση. Μέχρι και οι Financial Times έγραψαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευκολύνει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με κερδισμένους εφοπλιστές, επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες. 
Ειδική αναφορά έκανε τέλος στην είδηση που φέρει το Υπουργείο Εργασίας να είναι έτοιμο να ξεπουλήσει σε ιδιώτες  ληξιπρόθεσμα χρέη ασφαλισμένων ύψους 12 δις ευρώ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια που θα έχει σαν συνέπεια τελικά να χαθούν οι επιχειρήσεις και η περιουσία Ελλήνων πολιτών μέσα σε μία νύκτα.     
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς το κράτος που θέλετε  είναι κομματικό και πελατειακό. Δυστυχώς η ανάπτυξη που επιδιώκετε είναι λιγότεροι περιορισμοί για τους επενδυτές, λιγότερα δικαιώματα και μικρότεροι μισθοί για τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η οικονομία που επιδιώκετε. Χωρίς κανόνες για την οικονομική ελίτ, χωρίς προστασία για τους αδύναμους, χωρίς νόμους που θα περιορίζουν την αυθαιρεσία ή θα προστατεύουν τη δημόσια περιουσία».  

Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στην Βουλή για την έγκριση 3 ΠΝΠ της κυβέρνησης 14.11.2019 https://youtu.be/u-QXHVLxdNg

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.