Thursday, November 21, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης;»


Δεκαπέντε  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1857/14.11.19) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.   

Οι Βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν αναλυτικά το σύνολο των ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ξεπέρασε μια σειρά γραφειοκρατικών και πρακτικών εμποδίων, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναγκαίων μελετών και έδωσε το σύνολο των αναγκαίων εφοδίων στις Περιφέρειες όλης της χώρας προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταγραφή των βοσκοτόπων, να οριοθετηθεί και να μπει μια τάξη στην άναρχη πραγματικότητα των «άγνωστων» δημόσιων εκτάσεων βόσκησης. 
Στα ερωτήματά τους οι Βουλευτές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον καλούν να γνωστοποιήσει τις ενέργειες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας για την έγκαιρη εκτέλεση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης ώστε να αποφευχθούν άσκοπες καθυστερήσεις και η απώλεια εισοδήματος των κτηνοτρόφων. Ζητούν επίσης να απαντηθεί το πότε θα υπογραφούν οι έτοιμες από την προηγούμενη κυβέρνηση συμβάσεις για να αναλάβουν οι Περιφέρειες τις ευθύνες τους και να εκτελέσουν τις προβλεπόμενες μελέτες. Τέλος ρωτούν τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει η νέα κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ίση συμμετοχή  στη δαπάνη εκπόνησης των σχεδίων από τις Περιφέρειες, όλων των ενδιαφερομένων προκειμένου να ενταχθούν όλες οι βοσκίσιμες εκτάσεις της χώρας στους εγκεκριμένους βοσκότοπους. 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:
« Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αποτελούν τη βάση για την αειφορική διαχείριση των βοσκοτόπων της χώρας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον εξορθολογισμό των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι αγρότες της χώρας. Η εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης θα πολλαπλασιάσει τις επιλέξιμες προς ενίσχυση εκτάσεις της χώρας και θα μειώσει τις συνέπειες της εξωτερικής σύγκλησης. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος για να μοιράζονται δίκαια και αναλογικά τα βάρη των δαπανών σε όλους όσους λαμβάνουν τα οφέλη. Η ολοκλήρωσή τους είναι προς το δημόσιο συμφέρον και θα ευνοήσει καθολικά τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής» .     


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.