Monday, October 3, 2016

ΡΑΠ - Πάτρα: 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

στρατεύματα των Ναζί
72 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση της Πάτρας από τα στρατεύματα των Ναζί.
72 χρόνια από τη μέρα που οι καμπάνες της λευτεριάς χτύπησαν  χαρμόσυνα υποδεχόμενες το 12ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ που παρήλαυνε νικηφόρα μαζί με το λαό στους δρόμους της Πάτρας. 
Τα μηνύματα της εαμικής αντίστασης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό,  για δημοκρατία, για εθνική ανεξαρτησία, για ελευθερία και κοινωνική προκοπή, για κοινωνική δικαιοσύνη, παραμένουν επίκαιρα.
 Όσο υπάρχουν προσπάθειες εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, όσο επιχειρούν κάποιοι λυσσασμένα να αποκαταστήσουν πολιτικά και κοινωνικά την ιδεολογία του τρόμου και το δίκιο του ισχυρού, τόσο θα επιμένουμε για περισσότερη δημοκρατία, για οργανωμένη διέξοδο από τα δεινά της εξάρτησης και της υποτέλειας,  τόσο θα χαλυβδώνεται ο αγώνας του λαού μας για το δίκιο των πολλών.
72 χρόνια τίποτε δεν ξεχνάμε.
72 χρόνια μαθαίνουμε από τις νίκες και τις ήττες μας.
Η ΡΑΠ τιμώντας αυτή την επέτειο καλεί  το λαό της Πάτρας, και ειδικά τους νέους και τις νέες αυτής της πόλης, να δώσουν ηχηρό παρών στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται.
Ο Δήμος της Πάτρας πρέπει να δώσει παντού το μήνυμα του ενωμένου και αγωνιζόμενου λαού τιμώντας τους απλούς αγωνιστές αλλά και τους πρωταγωνιστές του αγώνα της απελευθέρωσης με γενναιότητα ψυχής.

Εμείς από την πλευρά μας επισημαίνουμε ότι το μεγαλείο της εθνικής αντίστασης και η νικηφόρα έκβασή της έγκειται στην αποφασιστικότητα, στην κινητοποίηση και ενότητα όλων των δυνάμεων του λαού μας. 
 Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.