Saturday, September 16, 2017

ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ 12 ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ 82η Δ.Ε.Θ.

ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ 12 ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ 82η Δ.Ε.Θ. στις 13/09/2017. Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και επισκέφτηκε το Περίπτερό του με την ευκαιρία των Εγκαινίων, που τελέστηκαν από την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία από κοινού με τον Περιφερειάρχη, κο Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Βουλευτή Σερρών, κο Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, έκοψαν την κορδέλα.

Με τη δέουσα επισημότητα και με εορταστική ατμόσφαιρα καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, τα Εγκαίνια του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών στην 82η Δ.Ε.Θ, για την ανάδειξη όλων των κλάδων της σερραϊκής επιχειρηματικότητας, του τουριστικού και πολιτιστικού προφίλ του Νομού Σερρών.
Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου και επισκέφτηκε το Περίπτερό του με την ευκαιρία των Εγκαινίων, τα οποία λάμπρυναν με την παρουσία τους: προσωπικότητες της Κυβέρνησης, του ελληνικού Κοινοβουλίου (Βουλευτές), της Περιφέρειας, της Π.Ε. Σερρών, του Δήμου Σερρών, των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης (Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι), του Δ.Σ. και της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Σερρών και του επιχειρηματικού κόσμου και βέβαια ο Πρόεδρος, o Αντιπρόεδρος & ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ., ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, οι Δήμαρχοι Σιντικής και Εμμανουήλ Παπά και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ. Την στήριξή τους στο Επιμελητήριο και στους εκθέτες απέστειλαν με μηνύματά τους η Βουλευτής, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία λόγω ομιλίας της σε ημερίδα δεν μπόρεσε να παραστεί, και ο Βουλευτής, Μιχάλης Τζελέπης, υποχρεώσεις κοινοβουλευτικού έργου του οποίου, δεν του επέτρεψαν, επίσης, να είναι παρών.


Τα Εγκαίνια τελέστηκαν από την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία από κοινού με τον Περιφερειάρχη, κο Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Βουλευτή Σερρών, κο Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, έκοψαν την κορδέλα και ακολούθησε η περιήγηση στα stand των εκθετών. Προηγήθηκε η ευλογία του Περιπτέρου από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας, καλωσόρισε θερμά όλους τους προσκεκλημένους και τους επισκέπτες και στην ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη του Νομού, καθώς και τις δράσεις του την προηγουμένη χρονιά. Συγκεκριμένα, αφού συνεχάρη τη Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. για την αύξηση των εκθετών και των επισκεπτών και την εν γένει αναβάθμιση της Έκθεσης από χρονιά σε χρονιά, ευχαρίστησε όλους για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν κατά τη διετή δική του συμμετοχή στη Διοίκηση της HELEXPO ΔΕΘ Α.Ε. Πολλά συγχαρητήρια απηύθυνε προς τους εκθέτες για την άψογη εμφάνισή τους στη Δ.Ε.Θ. και επεσήμανε ότι η εξωστρέφεια του σερραϊκού επιχειρείν είναι στόχος πρώτης προτεραιότητας που προωθείται από το Επιμελητήριο και μέσω της συμμετοχής του στη Δ.Ε.Θ. και βέβαια από τη SEREXPO.
Κάνοντας αναφορά στα προβλήματα του Νομού Σερρών έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη χάραξης ενός ειδικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Α.Ε.Π. για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στόχος που θα επιτευχθεί, όπως είπε, με την υιοθέτηση από πλευράς Κυβέρνησης και Περιφέρειας των προτάσεων του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία επενδύσεων και αξιοποίηση των πολλών αναπτυξιακών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι των Εγκαινίων προηγήθηκε υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας. Με πανηγυρικό τρόπο έκλεισε η βραδιά από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες», οι οποίοι παρουσίασαν μία μοναδική χορευτική παράσταση έξω από το Περίπτερο 12, προσελκύοντας εκατοντάδες θεατές και επισκέπτες, που τους θαύμασαν και τους χειροκρότησαν θερμά. Τίμησαν, δε, απονέμοντας το λάβαρο του Συλλόγου στον κο Χρήστο Μέγκλα, που τους ευχαρίστησε θερμά και τους προσκάλεσε στη SEREXPO 2017.












No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.