Friday, September 22, 2017

Εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA με κεντρικούς ομιλητές τον Επίτροπο Έρευνας & Καινοτομίας Carlos Moedas και την Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Έρευνας&Τεχνολογίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA  (Partnership for Research & Innovation in the Mediterranean Area)  τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ,  στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). 


Στόχος της Ευρωμεσογειακής πρωτοβουλίας PRIMA είναι η χρηματοδότηση καινοτόμων ερευνητικών σχεδίων για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, την προστασία της υγείας, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των αγροδιατροφικών συστημάτων και την ολοκληρωμένη διάθεση και διαχείριση του νερού στη Μεσόγειο, περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τις ένοπλες συγκρούσεις, την κλιματική αλλαγή και την πληθυσμιακή αύξηση.


Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στα  ΑΕΙ, στα ερευνητικά κέντρα και στις επιχειρήσεις,  ανεξαρτήτως μεγέθους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και θα περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, την υλοποίηση έργων διεθνούς συνεργασίας.


Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Επίτροπος Έρευνας & Καινοτομίας Carlos Moedas και η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, εισηγήτρια της νομοθετικής πρότασης του ευρωμεσογειακού προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η πρωτοβουλία PRIMA, θα υλοποιηθεί μέσω ειδικού προγράμματος δεκαετούς διάρκειας (2018-2028) το οποίο εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2017, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. Το συνολικό ύψος των κονδυλίων που θα διατεθούν στο πρόγραμμα αναμένεται να ανέλθουν στα 440 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 220 εκατομμύρια ευρώ θα προέρχονται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και Καινοτομία «Ορίζοντας 2020» και τα υπόλοιπα από εθνικούς πόρους των 19  χωρών που συμμετέχουν στο PRIMA.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 10 εκατομμύρια ευρώ για τη δεκαετία 2018-2028.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία συνολικά, αλλά και για το περιεχόμενο των πρώτων προκηρύξεων που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2018.

CONFERENCE ON THE PARTNERSHIP for RESEARCH and INNOVATION in the MEDITERRANEAN AREA- PRIMA
DATE: SEPTEMBER 25th, 2017
VENUE: National Hellenic Research Foundation (N.H.R.F)
 L. Zervas Amphitheatre
48, Vas. Constantinou Avenue, 11635, Athens,

Agenda

9:30- 10:00 Registration & Coffee

Moderator: Patricia KYPRIANIDOU, Secretary General for Research & Technology

10:00-10:30 Welcome addresses & Keynote Speech
·       Costas FOTAKIS, Alternate Minister for Research & Innovation, Ministry of Education, Research and Religious Affairs
·       Angelo RICABONI, Chair of the PRIMA Foundation Board of Trustees
·       Oman AMAWI,  Co-Chair of the PRIMA General Assembly
10:30-10:50 PRIMA: A challenge for another EU policy in the Mediterranean Region
·       MEP Sofia SAKORAFA, PRIMA rapporteur
10:50-11:20    KEYNOTE SPEECH ON THE PRIMA INITIATIVE
·       Carlos MOEDAS, Commissioner for Research, Science and Innovation
11:20-11:50    STATE OF PLAY OF THE PRIMA PROGRAMME, ROADMAP & FIRST CALLS 
·       Octavi QUINTANA TRIAS, Director of the PRIMA Foundation
11:50-12:30   Questions & Answers
12:30-13:30    Light Lunch

-Interpretation: ΕΝ-ΕL
-The conference will be Web streamed. 

1 comment:

  1. Quantum Binary Signals

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Start following our signals NOW & make up to 270% a day.

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.