Thursday, September 28, 2017

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο, είχε η Κίνηση ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα έργα και τις δράσεις της διοίκησης του Δήμου, που είναι σε εξέλιξη, όπως και τους μεσοπρόθεσμους στόχους και τις διεκδικήσεις του Δήμου.
Από την πλευρά της Κίνησης, ο Συντονιστής Γιάννης Μαγκριώτης σημείωσε, πως η δουλειά της διοίκησης, εδώ και χρόνια, είναι σημαντική και τα αποτελέσματα ορατά, σε όλους τους τομείς.
Στον  Καλλικρατικο Δήμο Θερμής, λογω της μεγάλης έκτασής του, των μικρών διάσπαρτων οικισμών, των επεκτάσεών του, αλλά και την συνεχή πληθυσμιακή του μεγέθυνση και παρ’ ότι γίνεται η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, χρειάζεται τα επόμενα χρόνια πρόσθετους πόρους, για την κάλυψη των αναγκών του.
Ιδιαίτερη υποστήριξη χρειάζεται η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας και του εθνικού οδικού δικτύου, που είναι ευθύνη της Κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητο, να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί ακόμη, το τμήμα του εθνικού οδικού άξονα Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, (Ραιδεστός-Γαλάτιστα), από την Εγνατία ΑΕ και το Υπουργείο Υποδομών, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2010, και ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, είναι επικίνδυνο και ταλαιπωρεί τους διερχόμενους.
Όπως επίσης, δεν φαίνεται καμιά προοπτική κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέει την εξωτερική περιφερειακή, με τον οδικό άξονα (Θεσσαλονίκη-Μουδανιά) και το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Τα τελευταία χρόνια, έχουν κατασκευαστεί σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, όμως τα πολλά ρέματα, καθιστούν αναγκαία την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης, των αντιπλημμυρικών υποδομών.
Οι οικιστικές επεκτάσεις και η εγκατάσταση νέων οικογενειών στο Δήμο Θέρμης, δημιουργούν συνεχώς ανάγκες κατασκευής και νέων σχολικών μονάδων.
Για τους ίδιους λόγους, είναι αναγκαία και η συνεχής χρηματοδότηση, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από την Κυβέρνηση, των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ο Δήμος Θερμής, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες και θα συνεχίσει, παρ’ όλη την οικονομική κρίση.

Οι οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή, είναι σημαντική, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, στις υπηρεσίες και το εμπόριο, άλλα και στην μεταποίηση, η οποία μπορεί να συρρικνώθηκε από την κρίση, αλλά παραμένει ικανοποιητική και μπορεί να ανακάμψει, αν ολοκληρωθούν οι βασικές υποδομές, εγκαίρως.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.