Wednesday, September 27, 2017

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης 
Καλό δρόμο, στο νέο ταξίδι τής ζωής σας, Μαρία και Γιώργο, πού ξεκίνησε, από το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, στο Παλαιομονάστηρο, μπροστά από την Πύλη και το πέρασμα, από την Θεσσαλία, στην Ανατολική Πίνδο.
Αυτό το πέρασμα, που σχεδόν πάντα το σκεπάζουν, μολυβένια σύννεφα και χιόνια, χρησιμοποιούσαν, οι έμποροι και οι πραματευτάδες, από τους Καλαρρύτες και το Συρράκο, για να μεταφέρουν δικά τους προϊόντα, αλλά και της Κίνας, προς την Ιταλία και την Νότια Ευρώπη και αντιστρόφως.
Όταν γνωρίσεις και κυρίως κατανοήσεις, το βάθος της ιστορίας ενός τόπου, τότε καταλαβαίνεις καλύτερα και την αξία ορισμένων δικαιωμάτων και χρόνιων αιτημάτων, των ανθρώπων μιας περιοχής.
Ήταν μεγάλη ή χαρά μου, όταν παραδόθηκε σε χρήση ή σήραγγα της Γκρόπας, πού έκανε το πέρασμα των μουλαριών του λαμπρού παρελθόντος, πού στην εποχή του αυτοκίνητου, μέχρι και το 2011, είχε αντικατασταθεί, από ένα δρόμο "φονιά", όπως μου είπαν, οι κάτοικοι της περιοχής.
Έχει πολύ δουλειά ακόμη, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος, για το γρήγορο και ασφαλές πέρασμα και να αποκτήσει την ανάλογη αξία και σήμερα.

Ελπίζω να μην αργήσει πολύ ...!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.