Thursday, September 28, 2017

Τις Ελλείψεις της Σχολικής Στέγης της ΠΕ Σερρών έφερε στην Βουλή ο Μ. Τζελέπης

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 8858/19-9-2017 Ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Υποδομών & Μεταφορών, κ.κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και Χρήστο Σπίρτζη αντιστοίχως,  έφερε στην Βουλή «τα προβλήματα-ελλείψεις της Σχολικής Στέγης της ΠΕ Σερρών».
Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Τα οξυμένα προβλήματα και οι ελλείψεις στον κρίσιμο τομέα της Σχολικής Στέγης, σύμφωνα με τις επανειλημμένες επισημάνσεις αρμοδίων, δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την εκπαιδευτική λειτουργία, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, της Π.Ε. Σερρών. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή αυτών των προβλημάτων-ελλείψεων που έγινε από τους Δήμους Κεντρικής Μακεδονίας και κοινοποιήθηκε, κατά παντός υπευθύνου, αρχικώς, στα τέλη του έτους 2016 αλλά και προσφάτως στις αρχές του μήνα, μιας και καμία αξιόλογη πρόοδος δεν σημειώθηκε από τότε, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές, σε επτά Δήμους, της Π.Ε. Σερρών».
Επίσης, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο κ. Τζελέπης:


«Δυστυχώς, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ενώ κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο (2007-2013) είχαν διατεθεί για την Σχολική Στέγη, στην Κεντρική Μακεδονία, 191 εκατ. Ευρώ, για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020), προβλέπονται μόνον 24 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. προορίζονται για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα υπόλοιπα 12 εκατ. για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό από μόνο του μας οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα ότι καμία σημαντική παρέμβαση, στον κρίσιμο τομέα της Σχολικής Στέγης δεν πρόκειται να συντελεσθεί έως το έτος 2020 και εύλογα γεννάται το ερώτημα, για ένα από τα κορυφαία ζητήματα που απασχολεί ιδιαίτερα τις τοπικές κοινωνίες: Θα πρέπει να αφήσουμε, η γενικότερη παρατεταμένη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, να πλήξει τον ευαίσθητο από κάθε άποψη, τομέα της Εκπαίδευσης και γενικότερα της Παιδείας, υποθηκεύοντας, εν τέλει, το μέλλον των επόμενων γενεών, των παιδιών μας; Ασφαλώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, από κάθε νοήμονα αλλά και υπεύθυνο πολίτη θα ήταν αρνητική».  

Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη «το ζήτημα της Σχολικής Στέγης απαιτεί συνολική, μεθοδική και συντεταγμένη αντιμετώπιση από όλους, όσους εμπλέκονται  και στα καταγεγραμμένα, σοβαρά προβλήματα-ελλείψεις, πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις, καθώς, όσο η Πολιτεία μένει άπραγη, αυτά διαιωνίζονται, πλήττοντας καίρια την ορθή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρέχεται στην Περιφέρεια», ο Βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες, στις οποίες προτίθενται να προβούν προκειμένου να αποκατασταθούν, το γρηγορότερο δυνατόν και στο σύνολο τους, οι προαναφερθείσες ελλείψεις-προβλήματα στις κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους επτά Δήμους της Π.Ε. Σερρών, ώστε να διασφαλιστεί αρχικά η εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και να βελτιωθεί, προοδευτικά, η ποιότητα της εκπαίδευσης  που παρέχουν».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.