Sunday, September 17, 2017

Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12 ΤΗΣ 82ης Δ.Ε.Θ.

Του Χρήστου Κατσαρού
        Στο περίπτερο 12 δίπλα από το stand της PROTERGIA και απέναντι από το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, που για φέτος είναι η Κίνα, εκθέτουν περίπου 30 Σερραίοι επιχειρηματίες και φορείς τα προϊόντα τους και τον τόπο τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του οικείου επιμελητηρίου.
        Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του επιμελητηρίου Σερρών, φαίνεται πως η συνδικαλιστική προεκλογική περίοδος επέφερε την μειωμένη συμμετοχή των επιχειρηματιών. Ωστόσο, η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε αθρόα, γεγονός που αμβλύνει τις εντυπώσεις αναφορικά με το πλήθος των Σερραϊκών επιχειρήσεων που έλαβαν φέτος μέρος στην ΔΕΘ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ή σε σχέση με περίπτερα όπου εκτίθονταν επιχειρήσεις άλλων νομών.
        Εντούτοις, ο νομός εκπροσωπήθηκε από όλες τις περιοχές του. Ανάμεσα στα stands ξεχωρίζουν:
·       Του Δήμου Σιντικής που προβάλλει τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως ο υγρότοπος της Κερκίνης με τη σπάνια και προστατευόμενη πανίδα και χλωρίδα, εκεί όπου βρίσκεται και το ‘‘βασίλειο’’ των νεροβούβαλων, το μεγαλύτερο πληθυσμιακά ανά την Ελλάδα, η οχυρωματική Γραμμή Μεταξά που περιλαμβάνει τα οχυρά Ρούπελ και την αναβίωση των Μαχών με πραγματικά πυρά και στολές εποχής κάθε Μάιο, τα γνωστά σε όλους και για τις ιαματικές τους ιδιότητες λουτρά τόσο του Σιδηροκάστρου όσο και του Αγκίστρου, η απίστευτης καλλονής κοιλάδα του Κρουσοβίτη με τα πέτρινα γεφύρια του, τα λεγόμενα Σερραϊκά Τέμπη που εκτείνονται Β.Α. του Σιδηροκάστρου ενώ για τους λάτρεις του ποιμενικού-θρησκευτικού τουρισμού προτείνετε μία επίσκεψη στο ιερό ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, αλλά και σε πλήθος μοναστηριών και εκκλησιών στην γύρω περιοχή. Δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφθεί και το Βυζαντινό κάστρο του Σιδηροκάστρου που είναι χτισμένο από τον 6ο μ. Χ. αιώνα στην κορυφή του γρανιτένιου βράχου Ισσάρι, εκεί όπου το 1014 δόθηκε η νικηφόρα μάχη του Κλειδίου από τον Βασίλειο Β΄ τον Βουλγαροκτόνο εναντίον των στρατευμάτων του τσάρου Σαμουήλ. Ο επισκέπτης πρέπει ακόμα να περιηγηθεί στο παλαιοντολογικό μουσείο και στο ενυδρείο της Βυρώνειας, όπου υπάρχει το ερπετάριο όπου εκτίθενται διάφορα είδη φιδιών καθώς και ο συμπαθής κροκόδειλος Βύρων. Τέλος για τους λάτρεις του τουρισμού ορεινού τα Πορρόια, η μικρή Κωνσταντινούπολη, όπως αποκαλούσαν την περιοχή κατά την Τουρκοκρατία οι Οθωμανοί αξιωματούχοι, που είχαν εκεί τις θερινές τους κατοικίες, αποτελούν μία από τις ομορφότερες επιλογές καθώς ανοίγονται  πύλη εισόδου για το όρος Μπέλες με το πανέμορφο πλατανόδασος

·       Των Ζαχαροπλαστείων ΓΑΛΒΑΣ με τα πεντανόστιμα γλυκά του από αγνά προϊόντα της περιοχής 

·       Του κρεοπωλείου Papadopoulos Kerkini Farm με προϊόντα από νόστιμο βουβαλίσιο κρέας από τους νεροβούβαλους της  περιοχής

·       Του πολυτελέστατου ξενοδοχείου AGNANTIO HOTEL SPA με έδρα το Σιδηρόκαστρο το οποίο προσφέρει στους πελάτες του ένα περιβάλλον εκλεπτυσμένο διαθέτοντας τόσο αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδρίων καθώς και υπηρεσίες χαλάρωσης με χαμάμ και πισίνα τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική.  

·       Του Οικοπεριηγητή, μιας πρωτοπόρας και καινοτόμου επιχείρησης στο χώρο του οικοτουρισμού. Η μονάδα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, ξενοδοχείο, ξενώνα και εστιατόριο, εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε μία αρχιτεκτονική σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον ενώ αναλαμβάνει με ίδια μεταφορικά μέσα περιηγήσεις στην περιοχή της Κερκίνης.

·       Των φυτωρίων Σερρών Κωνσταντινίδη με έδρα το Νεοχώρι που εξέθετε φέτος προϊόντα με βάση την αρώνια, φυτό ιδιαίτερα ευεργετικό για τους πάσχοντες από σακχαροδιαβήτη.

·       Της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά που εξέθετε τόσο τοπικά προϊόντα όσο και δράσεις που αφορούν στον αθλητισμό, στον μοναστηριακό και οικολογικό πλούτο της περιοχής και που μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για τον τουρίστα.

·       Της επιχείρησης  ΝΕΚΤΑΡ-ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗ Α.Ε.  με τα δροσερά και αφάνταστης ποιότητας αναψυκτικά της και 80 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια και ξένη αγορά .

·       Του ξενοδοχείου ΕΛΠΊΔΑ στην λεωφόρο Εξοχών στις Σέρρες με πολυτελές περιβάλλον και υπηρεσίες ευεξίας.

·       Και τέλος του σπηλαίου Αλιστράτης, ενός θαύματος της φύσης στην Κεντρική Μακεδονία, με τους θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε πανέμορφους σχηματισμούς σε μια καταπράσινη περιοχή με πολλά νερά που ενδείκνυται και για σπορ, όπως τοrafting και η ορειβασία. Επιπλέον ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει και να γευτεί μία σειρά τοπικών προϊόντων της Σερραϊκής γης.

Πλήθος ακόμα επιχειρήσεων έλαβαν μέρος και κόσμησαν με την παρουσία τους το Σερραϊκό περίπτερο, θυμίζοντας σε όσους ότι οι Σέρρες είναι ένας τόπος ιδανικός για να ζεις, να θυμάσαι και να χαλαρώνεις και γιατί όχι ένας τόπος που αν τον πιστέψεις και τον αγαπήσεις θα σου δώσει και την σωστή επαγγελματική ευκαιρία.





















   

















Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
ΤΗΛ: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.