Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Β. Καλοπήτας ‘’Την αλλαγή δεν θα την φέρει κανείς άλλος για εμάς’’

‘’Την αλλαγή δεν θα την φέρει κανείς άλλος για εμάς , στις εκλογές του ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς συμμετέχουμε’’ αυτό δήλωσε ο Αν. Γραμματέας Τουρισμού και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Βάιος Καλοπήτας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό Σταθμό Αιγαίο TV και την Δημοσιογράφο Πέγκυ Ντόκου.
Αναλυτικά η συνέντευξη :
Π.ΝΤΟΚΟΥ : Έχουμε έντονες διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς που ανήκετε , πως βλέπετε τα πράγματα;
Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ: Το υπάρχον πολίτικο σκηνικό με το σημερινό διπολισμό ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι δεν μπορεί . Συνεχώς χάνεται χρόνος προς την ευημερία των πολιτών. Ας πάρουμε την εξουσία και θα δούμε , με όποιο τρόπο, με τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό πρώτα η Νέα Δημοκρατία και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ την δημιουργία ενός ισχυρού  μεσαίου χώρου , που θα κινήσει τα πράγματα μπροστά. Και προσέξτε ενός κεντρο_α_ρι_στε_ρού χώρου ,  ενός χώρου δηλαδή με προοδευτικό πρόσημο, του χώρου που εξέφραζε παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ , από την δημοκρατική Αριστερά μέχρι το  μεταρρυθμιστικό-προοδευτικό κέντρο. Αυτό που λέμε Σοσιαλδημοκρατία.
Π.ΝΤΟΚΟΥ : Ποιους φιλοδοξείτε να πείσετε;
Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ: Οι μη προνομιούχοι της εποχής , οι εργαζόμενοι , οι αυτοαπασχολούμενοι , οι νέοι , το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας αναζητεί έκφραση , πάμε ουσιαστικά να φτιάξουμε μια νέα κοινωνική κινητικότητα που θα οικοδομήσει  ξανά την μεσαία τάξη , αφήνοντας στην άκρη της παθογένειες της μεταπολίτευσης. Την αλλαγή δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλους να την φέρουν , αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες και για αυτό πιστεύω πως το εγχείρημα θα το αγκαλιάσει ο κόσμος. Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες είναι πως ουσιαστικά επιλέγουν τον ή την αυριανό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει μελλοντικό προθυπουργό.
Π.ΝΤΟΚΟΥ: Πρώτα εκλογή Αρχηγού και μετά νέο κόμμα;
Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ: Το λογικό θα ήταν πρώτα να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να βρεθεί ο αρχηγός που θα τον υπηρετήσει , ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα . Η συζήτηση για την κεντροαριστερά δεν είναι τωρινή , η πολιτική πλατφόρμα υπάρχει , είναι οι αποφάσεις του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και τα πορίσματα από την επιτροπή διαλόγου με το ΠΟΤΑΜΙ . Ο επόμενος Πρόεδρος, το στοίχημα που θα αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα θα είναι η ανανέωση και ανασυγκρότηση της παράταξης με όρους ενότητας, και βέβαια δημιουργία ενός θεσμικού  κόμματος αρχών και διαφάνειας.
Π.ΝΤΟΚΟΥ : Τα κόμματα χρειάζεται να διαλυθούν την επόμενη μέρα;
Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ: Η προσωπική μου άποψη είναι πως τα υπάρχοντα κεντροαριστερά κόμματα δεν χρειάζεται να διαλυθούν , όμως μερικά πράγματα τα λύνει η ίδια η ζωή , την επόμενη ημέρα της εκλογής αρχηγού θα υπάρχει ένα ανανεωμένο κόμμα , με ένα νέο μητρώο μελών , την επομένη του συνεδρίου νέα όργανα και βέβαια την επομένη των εθνικών εκλογών θα υπάρχει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Αν το εγχείρημα πετύχει, θα πάρει τέτοια δυναμική που σχεδόν κανένα δεν θα απασχολεί η διάλυση των κομμάτων , για τον απλό λόγο πως τα μέλη τους ανεξάρτητα της πολιτικής τους αφετηρίας θα έχουν βρει μία νέα ελπιδοφόρα στέγη.
Π.ΝΤΟΚΟΥ : Μήπως οι υποψηφιότητες είναι  υπεράριθμες;
Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ: Η κινηματική φύση της κεντροαριστεράς δικαιολογεί έναν αριθμό υποψηφίων που θα εκφράσουν ρεύματα από την Δημοκρατική Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο. Ανεξάρτητα του αριθμού σκοπός είναι να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία και να γίνει μια μάχη ιδεών όπου ο πολίτης αφού ενημερωθεί να μπορεί να επιλέξει.
Π.ΝΤΟΚΟΥ : Θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρονική ψηφοφορία;
Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ:  Υπάρχει ήδη μία επιτροπή διεξαγωγής της εκλογής υπό την προεδρεία του κ. Αλιβιζάτου η οποία βλέπει το θέμα θετικά όπως και οι υποψήφιοι Αρχηγοί , εφόσον διασφαλισθεί το τεχνικό θέμα η προοδευτική παράταξη μπορεί να ανοίξει με την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία νέες δημοκρατικές διαδικασίες προς την κατεύθυνση της συμμετοχής του Πολίτη. Μην ξεχνάμε πως το  ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που δημιούργησε την Διαύγεια  και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση , αν όχι η προοδευτική παράταξη , ποιος; Και κάτι ακόμα βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πόσο αναχρονιστικά σκέφτεται με την κατάργηση των εφαρμογών εύρεσης ΤΑΞΙ , είναι ευκαιρία χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες  να δείξουμε τον προοδευτικό τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.’
Την αλλαγή δεν θα την φέρει κανείς άλλος για εμάς , στις εκλογές του ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς συμμετέχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.