Friday, September 15, 2017

Φωτεινή Αραμπατζή: «Η ΝΔ θα ανατάξει τον Πρωτογενή Τομέα. Με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, κίνητρα και βέλτιστη χρήση των πόρων της ΕΕ»

Τις προτάσεις της ΝΔ για την ισχυροποίηση της δυναμικής της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, της θωράκισης του αγροτικού εισοδήματος και της συνολικής ανάπτυξης της υπαίθρου, παρουσίασε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τη Σίνδο, σε θεματική εκδήλωση, που διοργάνωσε εν όψει της ΔΕΘ, η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.
Η κ. Αραμπατζή, περιέγραψε στην τοποθέτησή της, τις θέσεις της ΝΔ για ένα νέο Μοντέλο Αγροτικού Επιχειρείν, με ισχυρούς, ανταγωνιστικούς επαγγελματίες αγρότες και κορωνίδα τις ισχυρές αγροτικές εταιρικές συμπράξεις των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών. Αγροτική Επιχειρηματικότητα, που θα εδράζεται και σε ένα νέο αξιακό μοντέλο υψηλής κοινωνικής και επαγγελματικής αναγνώρισης των απασχολούμενων με τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία.
Η Σερραία βουλευτής τόνισε ότι σημεία - κλειδιά για τη ΝΔ, είναι οι στοχευμένες πολιτικές φοροελάφρυνσης, εξορθολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και μείωσης του κόστους παραγωγής. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ για «γενναία κίνητρα», για το «χτίσιμο» νοοτροπίας συλλογικότητας, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές προβλέψεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 για τις Ομάδες και Οργανώσεις παραγωγών.
Μέλημα της ΝΔ και η βέλτιστη αξιοποίηση των αναπτυξιακών πόρων του ΠΑΑ 2014 – 2020, ποιοτικά και στρατηγικά αλλά και η πλήρης αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.

Η κ. Αραμπατζή στηλίτευσε τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας αποπειράται  να παρουσιάσει μία «μαγική εικόνα», την ώρα, που αφήνει «στα συρτάρια» την συντριπτική πλειοψηφία των αναπτυξιακών μέτρων του «ΕΣΠΑ των Αγροτών».
«Σχέδια Βελτίωσης, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Αγροτική Εκπαίδευση, Καινοτομία, Μέτρα, που σχεδιάστηκαν και επαυξήθηκαν σε επίπεδο προϋπολογισμού από την κυβέρνηση της Ν.Δ., Μέτρα προορισμένα να δώσουν την πολυπόθητη ρευστότητα στην αγροτική παραγωγή, ώθηση και δυναμική τροχιά στην εθνική οικονομία, στέκουν παρατημένα. Ενώ ακόμη και τα ελάχιστα Μέτρα, που εδέησαν να προκηρύξουν, όπως αυτά για τη Βιολογική Γεωργία και τους Νέους Αγρότες, είναι προβληματικά!» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Αραμπατζή κατηγόρησε την Κυβέρνηση και για ρουσφετολογικό παιχνίδι φαυλότητας στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς χρήματα προορισμένα για ανάπτυξη, διοχετεύονται σε «αγαπημένες» επιδοματικές πολιτικές, προκειμένου να δείξει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απορροφήσεις.
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διανομή της εξισωτικής αποζημίωσης εμπροσθοβαρώς και με μικροκομματικό πρόσημο, που διαστρεβλώνει αφενός τη στρατηγική στόχευση της, για ενίσχυση της ορεινότητας και μειονεκτικότητας, αφετέρου αποδεικνύει, στην πράξη, την τυχοδιωκτική διαχείριση των κρατικών ταμείων, που κινδυνεύουν να μείνουν άδεια μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος και την αποχώρηση της παρούσας Κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα καυστική ήταν η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ και για την εκκωφαντική απουσία του Υπουργείου από τη διεκδίκηση δεσμευμένων κοινοτικών κονδυλίων για μία σειρά ζητημάτων, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το εισόδημα του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής. Όπως τα «χαμένα κονδύλια» για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών – θεομηνικών φαινομένων, για την ενεργοποίηση του Προγράμματος Διανομής Φρούτων και Λαχανικών στα σχολεία της χώρας αλλά και τα «χαμένα κονδύλια» του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014 -2020.
Πρωτεύουσα σημασία της ΝΔ, όπως ανέφερε η κ. Αραμπατζή, και η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών, που ταλαιπωρούν τον πρωτογενή τομέα. Όπως η επικαιροποίηση και ο εκσυγχρονισμός του απαρχαιωμένου θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, η εναρμόνισή στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, η δίκαιη κατανομή, ασφαλίστρων, ρίσκου, απόδοσης σε γεωργία και κτηνοτροφία.
Ιδιαίτερη μνεία, έκανε η Σερραία βουλευτής και στην ανάγκη άρσης του γραφειοκρατικού κεφαλοκλειδώματος, που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με λογικές, όπως η  κατάργηση του Μητρώου Αγροτών.
«Η θεσμοθέτηση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Μίας Στάσης, θα απλοποιήσει τις διεκπεραιωτικές υποχρεώσεις των παραγωγών με τις αρμόδιες υπηρεσίες» σημείωσε.

Όπως προτεραιότητά είναι και η ανάδειξη της Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ιδιαίτερα της ορεινής. Η ΝΔ, όπως είπε, έχει ήδη έτοιμο νομοθετικό πλαίσιο, για την απλοποίηση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην δυναμική ενεργοποίηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για τον πολλαπλασιασμό των απαιτούμενων ελέγχων κρέατος και γάλακτος, χτυπώντας στην πράξη τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.