Saturday, September 30, 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Από το Παρίσι στο Μπράιτον, με Μελανσόν, Κεν Λόουτς, Τζέρεμυ Κόρμπυν, Ναόμι Κλάιν

Στο Μπράιτον της Αγγλίας βρίσκεται από προχθές η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου απόψε θα μιλήσει μαζί με τον επικεφαλής των Εργατικών Jeremy Corbyn, την ακτιβίστρια και συγγραφέα Naomi Klein, την σκιώδη υπουργό εσωτερικών της Βρετανίας Diane Abbot, τον αρχισυντάκτη της Guardian Gary Younge και την καλλιτέχνιδα Shareefa Energy. Την εκδήλωση, που αποτελεί το κεντρικό γεγονός του φεστιβάλ “TheWorldTransformed” της νεολαίας των Εργατικών (Momentum) θα συντονίσει ο Διευθυντής του WarOnWant, Asad Rehman.


Στο πλαίσιο του ίδιου Φεστιβάλ η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης συμμετείχαν στη συζήτηση για την πολιτική ευθύνη του Καλλιτέχνη, με κεντρικό ομιλητή τον Κεν Λόουτς. Στην παρέμβαση της Ζωής για την Ελλάδα, ο Κεν Λόουτς απάντησε με μια ολόθερμη υποστήριξη στον αγώνα για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από την μέγγενη του χρέους, μιλώντας με σκληρά λόγια για τους δανειστές αλλά και την παγκόσμια παρασιώπηση του εγκλήματος που έγινε στην Ελλάδα.

Το Μπράιτον είναι ο τελευταίος σταθμός μιας σειράς επαφών και παρεμβάσεων που πραγματοποιούν την τελευταία εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας.



Το Σάββατο βρέθηκαν στο Παρίσι, στο πλευρό του Ζαν Λυκ Μελανσόν και της Ανυπότακτης Γαλλίας, στη μεγαλειώδη πορεία εναντίον των διαταγμάτων του Μακρόν για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Προηγήθηκε συμμετοχή τους και ομιλία της Ζωής στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών στο συνέδριο «Δικάζοντας τη λιτότητα», με τον Ευρωβουλευτή και επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων Philippe Lamberts.

Η στρατηγική επιλογή διεθνοποίησης της υπόθεσης της Ελλάδας και σύναψης συμμαχιών με κινήματα και πολιτικές δυνάμεις προσανατολισμένες στη ρήξη βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της Ζωής, εν όψει των επόμενων βημάτων στην Ελλάδα.













No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.