Wednesday, September 27, 2017

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης
Τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά, από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για το Χριστιανοδημοκρατικό και Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η είσοδος, για πρώτη φορά των Ακροδεξιών με 13% περίπου στην Ομοσπονδιακη Βουλή, περιορίζουν τις προοπτικές τής Ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Αν σκεφτούμε ότι το Φιλελεύθερο κόμμα, που θα είναι βασικός εταίρος της Μέρκελ, στην νέα κυβέρνηση, εχει σαν βασικη του θέση την έξοδο τής Ελλάδας από το ευρώ, μέχρι να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα ή Ελληνική οικονομία, και το Ακροδεξιό, την έξοδο τής Γερμανίας από το ευρώ, τότε εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε, ότι ή επόμενη ημέρα, θα είναι πιο δύσκολη, για την Ελλάδα.
Το Ακροδεξιό κόμμα, σύμφωνα με τις έρευνες, κέρδισε, περίπου, 1 εκ. ψηγοφόρων από τούς Χριστιανοδημοκρατες και περίπου από 500 χιλιάδες από τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά.
Πέραν των άλλων τα "χαμένα δάνεια στην Ελλάδα " και οι Μετανάστες, πού ήρθαν από την Ελλάδα, είναι οι βασικές του θέσεις.
Δεν ξέρω ή κυβέρνηση, και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τι συμπεράσματα θα βγάλουν.
Θα συνεχίσουν την άγονη διχαστική σύγκρουση και κυρίως η κυβέρνηση, για την εξουσία, ή θα αντιληφθούν τις μεγάλες τους ευθύνες;
Ο πολιτικός μας χώρος, του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας, έχει μοναδική ευκαιρία να θέσει τα μεγάλα θέματα τής χώρας, χωρις ιδεοληψίες και μικρόψυχες προσωπικές συμπεριφορές.
Το έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.