Friday, November 8, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να χαρίσει τη ΔΕΗ επιδιώκει η κυβέρνηση»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, στην ομιλία του στη Βουλή στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων για την έγκριση τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που ενεργοποίησε η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ άλλων τόνισε: 


«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκαλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πράξεις που οι ίδιοι είχαν επιβάλει στην Ελλάδα με τα Μνημόνια της περιόδου 2012 – 2014 και εφάρμοσε υποχρεωτικά η επόμενη κυβέρνηση. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί δημόσια η ΔΕΗ, να μην πουληθεί ούτε η μικρή ΔΕΗ που περιείχε και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Σήμερα, η ΝΔ συκοφαντεί την ΔΕΗ, παρουσιάζει την οικονομική της κατάσταση χειρότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα, αύξησε τα τιμολόγια της ΔΕΗ για νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις, μείωσε τις εκπτώσεις προσπαθώντας να σπρώξει τους καταναλωτές σε ιδιώτες παρόχους, αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και διαμορφώνει πλαίσιο για να χαρίσει ουσιαστικά τη ΔΕΗ».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υποστήριξε ότι:
«Για το ΚΕΘΕΑ, η κυβέρνηση λειτούργησε με καθαρά κομματικά κριτήρια, επικαλείται ένα έγγραφο ελέγχου για παράνομες πράξεις σε μια από τις 110 μονάδες του ΚΕΘΕΑ, το οποίο προέκυψε μάλιστα μετά την ενεργοποίηση της υπό συζήτηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και υποστηρίζει ότι θέλει να φέρει διαφάνεια και καλύτερη διαχείριση αξιοποιώντας κομματικά στελέχη για τη διοίκηση του κοινωνικά καταξιωμένου αυτού οργανισμού. Το κόμμα της ΝΔ που κατέχει περίοπτη θέση στην αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση, που επιχειρεί να νομοθετήσει αναδρομική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν στο παρελθόν σε κόμματα και ΜΜΕ, που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας, θεωρεί ότι η μήτρα στελεχών της είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει νομιμότητα, καλή διαχείριση και διαφάνεια».
Τέλος ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, υποστήριξε ότι:
«Οι τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αποτελούν ένα ακόμα δείγμα κακής νομοθέτησης, αφού τα θέματα που ρύθμισαν δεν είναι στο σύνολό τους επείγοντα αλλά εντάχθηκαν σε αυτές προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να αποτρέψουν την διεξοδική συζήτηση στη Βουλή. Πρόκειται επί της ουσίας για πολυνομοσχέδιο αφού υπογράφουν δεκατρείς Υπουργοί. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να κομματικοποιήσουν το κράτος και τους δημόσιους οργανισμούς διορίζοντας συνεχώς και αυξάνοντας συνεχώς τις θέσεις και τα αξιώματα για τα κομματικά στελέχη. Η προσπάθεια κομματικού ελέγχου ακόμα και σε Οργανισμούς που έχουν καταξιωθεί εδώ και δεκαετίες λειτουργώντας χωρίς πολιτικό έλεγχο, αποδεικνύει ότι γνώμονας της κυβέρνησης δεν είναι το δημόσιο συμφέρον αλλά το κομματικό».  
Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής 07.11.19 Υποθέσεων της Βουλής 07.11.19 https://youtu.be/nkDSebHr91k

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.