Thursday, September 7, 2017

Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑμεΑ!!!

Κάτω τα χέρια από την πρόνοια!!!
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑμεΑ!!!

Όλοι το Σάββατο 09 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18:30 στην πλ. Αριστοτέλους. (Αναχώρηση λεωφορείων στις 16:00 μπροστά από το εργατικό κέντρο)

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πρόνοια έρχεται να μετατρέψει σε πραγματικότητα τις διατάξεις του μνημονίου που προβλέπουν τεράστιες περικοπές. Οι «θεσμοί» με τη λίστα των 113 προαπαιτούμενων που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούνη, διαμόρφωσαν το επαίσχυντο πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι το β΄ τρίμηνο του 2018. Πιο συγκεκριμένα το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να ενσωματώνει τη λογική των προαπαιτούμενων υπ. αριθ. 75, 76, 86, 97, 105, 106. Ως συνέπεια θα έχουμε δραματικές συνέπειες στη ζωή των ΑμεΑ που θα αφορούν:


  • Μειώσεις στα επιδόματα αναπηρίας και στους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων.
  • Θέσπιση νέου συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, που σημαίνει νέα ταλαιπωρία και εξευτελισμός για όλους τους συναδέλφους μας.
  • Περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.
  • Επαναφορά της απαράδεκτης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου, που σημαίνει κατακρεούργηση των ποσοστών αναπηρίας των συναδέλφων.
  • Γενικότερες περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Τα ποσά που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση από την πρόνοια θα αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια ώρα που οι προνοιακές δαπάνες συρρικνώνονται η κυβέρνηση αναμένεται να τους χαρίσει 3,6 δισ. Ευρώ, μέσω της εφαρμογής του νέου «αναπτυξιακού» νόμου. Παράλληλα ξοδεύει το 2% του ετήσιου ΑΕΠ (φέτος 3,8 δις Ευρώ) σε πολέμους και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, με σκοπό να τους εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της παγκόσμιας αγοράς.

Επιπλέον προνόμια για τους λίγους και πρόσθετα βάσανα για τους πολλούς. Αυτό είναι το τίμημα των επενδύσεων και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας. Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη που δήθεν θα ξαναφέρει την αισιοδοξία στην κοινωνία.

Τα προηγούμενα χρόνια τα ΑμεΑ θυσιάσαμε τις φυσικοθεραπείες μας, τις εξετάσεις μας, τα φάρμακα μας, τον αναπηρικό μας εξοπλισμό, την εκπαίδευση μας, τις μεταφορές μας, την εργασία μας, την άθληση μας, κ.α στο βωμό της κρίσης. Τώρα καλούμαστε να παραδώσουμε τις ζωτικές προνοιακές παροχές και τα επιδόματα μας στο βωμό της ανάπτυξης. Αυτά όμως αποτελούν το τελευταίο στήριγμα μας πριν πέσουμε στον Καιάδα.

Ευχαριστούμε πολύ! Εμείς τέτοια ανάπτυξη δε τη θέλουμε.., Ελπίζουμε να συμφωνούνε μαζί μας και οι Σερραίοι βουλευτές.

Το επόμενο διάστημα ο σύλλογος μας με συσκέψεις, περιοδείες και επιστολές θα ενημερώσει τους πολιτειακούς παράγοντες, τους φορείς, τις συλλογικότητες, τους συλλόγους και τα σωματεία του νομού για τις εξελίξεις και τις θέσεις του. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συγκροτηθεί το πλατύτερο μέτωπο αντίστασης σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο ενάντια στην υλοποίηση των νέων αντιδραστικών αλλαγών.

Καλούμε τους Σερραίους να διαδηλώσουν μαζικά στις συγκεντρώσεις ενόψει ΔΕΘ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.