Sunday, June 23, 2019

Αναστάσιος Λασπάς: "Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους"


Ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών με το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αναστάσιος Λασπάς, δήλωσε:
Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για τη ζωή μας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εξαγγείλει και έχει δρομολογήσει την πρόσληψη 15000 εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ξεκινώντας με τις 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Ταυτόχρονα, το κυβερνητικό μας σχέδιο προβλέπει τη συνολική αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης στο 5% του ΑΕΠ στο τέλος της επόμενης τετραετίας, ώστε να φτάσει επιτέλους η χώρα μας στο μέσο όρο της ΕΕ.


Η επέκταση των ολοήμερων σχολείων όπου χρειάζεται, η καθιέρωση και επέκταση των σχολικών γευμάτων, το άνοιγμα σχολείων εκεί όπου χρειάζεται και ήταν εφικτό, η καθιέρωση διετούς υποχρεωτικής νηπιακής εκπαίδευσης, η έγκαιρη διάθεση των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και η κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία, απέδειξαν στην πράξη την βαθιά μας προσήλωση στην ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
 Στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τη δημόσια δωρεάν παιδεία γιατί γνωρίζουμε ότι η κοινωνία μπορεί να προοδεύσει μόνο μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή διάχυση της γνώσης. Αρνούμαστε το μέλλον της υποβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού, της μειοδοσίας σε μικρότερους μισθούς και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ώστε να γίνουμε ελκυστικοί στους επενδυτές. Πιστεύουμε ότι η χώρα μας μπορεί να είναι ανταγωνιστική χάρη στην ποιότητα και τις γνώσεις του ανθρώπινου δυναμικού, στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και στην καλλιέργεια καλύτερων συνθηκών εργασίας με καλύτερους μισθούς για όλους.
Στις 7 Ιούλιου συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων, ανοίγουμε νέους δρόμους στο μέλλον και κόβουμε την όρεξη σε όλους αυτούς που υπόσχονται πρόοδο μόνο για εκείνα τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν.
 Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία, για να έρθουν νέοι δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία μας, για να μην κλείσει κανένα σχολείο και κανένα πανεπιστήμιο, για να είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παιδιά θα μετέχουν των εκπαιδευτικών πραγμάτων χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς απάνθρωπους περιορισμούς. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε και επιλέγουμε πρόοδο και μέλλον για τον τόπο μας.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.