Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Μιχάλης Δεμερτζής: ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ «ΤΖΑΚΙΑ»


Σε αυτή τη χώρα, μας έχουν μάθει, εδώ και πολλά χρόνια, σε κάθε προεκλογική περίοδο να βλέπουμε, τα σημαιάκια των συγκεντρώσεων, τους αρχηγούς στα προεκλογικά μπαλκόνια, τους προβεβλημένους πολιτικούς να ανταλλάσσουν ύβρεις και ειρωνείες στα τηλεοπτικά παράθυρα και ουσιαστικά να μας περνάνε το μήνυμα ότι αυτοί είναι εδώ για όλους εμάς.
Στην ουσία η προσπάθειά τους είναι να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.
Αυτό κανείς βλέπει και σήμερα, στην προσπάθεια που κάνουν τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ, να παρουσιάσουν στα μάτια του Ελληνικού Λαού, ότι τα τέσσερα (4) προηγούμενα χρόνια, ήταν χρόνια καταστροφής, χρόνια κατάρας για την Ελλάδα μας.
Βέβαια ο τρόπος τους τώρα είναι πιο κομψός.
Υιοθέτησαν ένα μόνιμο, ψεύτικο, χαμόγελο στα χείλη και σαν πραγματικοί «άριστοι» και «ικανοί» γνώστες των πάντων, απαξίωσαν συστηματικά τα πεπραγμένα των τεσσάρων χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου είπαμε, «αυτοί ξέρουν και αυτούς εμπιστευόμαστε», αυτό είναι το σλόγκαν τους, που τόσα χρόνια καθιέρωσαν.
Αυτοί ξέρουν και εννοούν τις «οικογένειες», που για σαράντα και πλέον χρόνια, έχουν μαγαζί γωνία στην πολιτική και φυσικά είναι «μανούλες» στη διοίκηση της χώρας.
Αλλά και ορισμένα «φωτισμένα» πολιτικά μυαλά, που αλλάζουν ιδεολογίες και κόμματα σαν τα πουκάμισα, προκειμένου να «σώσουν» την χώρα και να την οδηγήσουν στην πρόοδο και την ευημερία, που μπροστά στην αιωνιότητα και στη δημιουργία της δικής τους μικρής κρατικοδίαιτης δυναστείας, θυσιάζουν τα πάντα, γλύφουν εκεί που έφτυναν και χαϊδεύουν με χάρη ότι λίγα χρόνια πριν λοιδορούσαν και καυτηρίαζαν.
Κι εμείς;
Εμείς οι απλοί πληβείοι;
Οι «άσχετοι» για όλους αυτούς τους «σχετικούς»;
Τι κάνουμε εμείς;
Δίνουμε άφεση αμαρτιών, σε όλα αυτά τα «τζάκια» της καταστροφής;
Δίνουμε άφεση αμαρτιών και συγχωρούμε, όλους αυτούς που με τις δικές τους πολιτικές που εφάρμοσαν έφτασαν την χώρα στον γκρεμό;
Ή για πρώτη και ίσως τελευταία φορά αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεων μας και τους στέλνουμε στα σπίτια τους.
Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε.
Δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.
Όλους μας έχουν πληγώσει, όλοι έχουμε πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους, όλοι έχουμε βάλει στην άκρη τα όνειρα και αλλάξαμε τρόπο ζωής και συνήθειες και η αιτία ήταν πάντα αυτοί.
Τώρα δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.
Δεν πρέπει να τους δώσουμε άλλη ευκαιρία, να ξανακάνουν όσα έχουν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια και τόσο καλά γι΄ αυτούς, μακριά από το Λαό, μόνο για τον εαυτό τους και τους «δικούς τους».
Τα σπίτια τα δικά μας κινδυνεύουν από τα χρέη τους.
Τα εισοδήματα τα δικά μας μειώθηκαν εξαιτίας τους.
Το μέλλον των παιδιών μας καταστράφηκε από τις πολιτικές τους.
Αυτοί δεν έχασαν ΤΙΠΟΤΑ δικό τους.
Μιλάνε στη Βουλή, στις τηλεοράσεις, παντού και αν τους ακούσεις, συμπεραίνεις ότι έχουνε χάσει τα πάντα.
Ας μας πούνε λοιπόν τι έχουν χάσει;
Ας μη μας κάνουν πλάκα και ας μην παίζουν με τον πόνο μας, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που πονάνε πραγματικά.
Εμείς βάλαμε πλάτη, όλα αυτά τα χρόνια για να ζήσει η χώρα.
Εμείς την κρατήσαμε όρθια.
Ως εδώ όμως.
Στις 7 Ιουλίου, τους δίνουμε την απάντηση που πρέπει.
Στις 7 Ιουλίου, τους στέλνουμε στα σπίτια τους.
Στις 7 Ιουλίου, δίνουμε νέα εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να συνεχίσει το έργο που άρχισε. Να οικοδομήσει μαζί μας τη νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα των πολλών, την Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, των Δικαιωμάτων, της Προόδου.
Αυτές τις δέκα (10) ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, το μήνυμα πρέπει να πάει παντού, σε κάθε χωριό και πόλη, σε κάθε γωνιά της χώρας.
Κανένα «ψεύτικο» δίλημμα δεν πρέπει να περάσει.
Οι Έλληνες γνωρίζουν και αποφασίζουν για τη ζωή τους, για τις ελπίδες τους, για τα όνειρά τους.
Οι Έλληνες αποδίδουν τις ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα και οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή και τους πολίτες σε εξαθλίωση.
Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την επόμενη ημέρα, την δική μας ημέρα, τη δική μας ζωή και την ζωή των παιδιών μας.
26/06/2019
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΩΝΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.