Friday, June 28, 2019

Μήνυμα Μ. Τζελέπη για την «Απελευθέρωση των Σερρών»


106 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απελευθέρωση της πόλης μας, της πόλης των Σερρών από τον βουλγαρικό ζυγό. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες στιγμές των Βαλκανικών Πολέμων, οι οποίοι σημάδεψαν ανεξίτηλα την μετέπειτα πορεία του ελληνικού Κράτους και του ελληνικού Έθνους.


Η απελευθέρωση των Σερρών αλλά και όλοι οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από τη μια πλευρά τεκμηρίωσαν οριστικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας και από την άλλη πλευρά μάς διδάσκουν ότι τα Εθνικά μας Δίκαια οφείλουμε να τα υπερασπιστούμε, κυρίως σ' αυτούς τους εξαιρετικά κρίσιμους καιρούς, με αυταπάρνηση και με ενότητα. 
Η θυσία των προγόνων μας, αποτελεί για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την αναγνώριση ενός ψεύδους σε βάρος της Μακεδονίας μας και σε βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι που αλλοιώνει την ιστορική αλήθεια,  ταπεινώνει τους πολίτες και μάλιστα σε μία περίοδο που δοκιμάζονται οι οικονομικές και κοινωνικές αντοχές όλων.  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.