Thursday, June 13, 2019

Θεσμοθέτηση σφαγείων ειδικού σκοπού, ώστε να γίνονται με ασφάλεια οι σφαγές ζώων κατά τη γιορτή της Θυσίας του Αβραάμ (Κουρμπάν Μπαϊράμ)


Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για την έγκριση «σφαγείων ειδικού σκοπού», τα οποία λειτουργούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και διενεργούν σφαγές στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας του Αβραάμ (Κουρμπάν Μπαϊράμ), η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο για τρεις ημέρες, σφάζεται εκτός σφαγείου  μεγάλος αριθμός ζώων, τα οποία δεν ελέγχονται υγειονομικά και δεν διασφαλίζεται η προστασία της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, τα ζώα που σφάζονται εκτός σφαγείου δεν μπορούν να διαγραφούν από την κτηνιατρική βάση δεδομένων του ΥπΑΑΤ.
Επειδή τα υπάρχοντα σφαγεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιόδου αυτής, λόγω του μεγάλου αριθμού των προς σφαγή ζώων και του μικρού χρονικού διαστήματος, με αυτήν την Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα να εγκριθούν και να λειτουργήσουν σφαγεία ειδικού σκοπού για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με σκοπό τη διενέργεια σφαγών στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.