Sunday, June 30, 2019

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Επίσκεψη υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων


«Καταφέραμε και κάναμε αυτά που κάναμε στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας μας… Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής και θέλουμε αυτά τα δείγματα γραφής να τα προχωρήσουμε και να τα ολοκληρώσουμε γιατί έχουμε και πολλά καινούρια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε»

Την Παρασκευή 28/6/2019, ημέρα της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επέλεξε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου για να επισκεφθεί τις Σέρρες. Τον Υπουργό υποδέχθηκαν και συνόδευσαν στις συναντήσεις του με τους φορείς της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι/ες βουλευτές/τριες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών  όπου έγινε διεξοδική συζήτηση με τους προϊσταμένους των διευθύνσεων κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλο και κ. Κωνσταντίνο Τενεκετζή. Επίσης, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στα γραφεία των διευθύνσεων, οι οποίοι αυτό το διάστημα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις τόσο σε σχέση με τις Πανελλαδικές εξετάσεις όσο και με τις εγγραφές σε λύκεια, γυμνάσια και δημοτικά.
Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το ΤΕΦΑΑ Σερρών, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Τμήματος κ. Κατερίνα Μουρατίδου για τις ανάγκες του ΤΕΦΑΑ καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της διοίκησης για την ανάδειξη του επιστημονικού και εκπαιδευτικού ρόλου του Τμήματος. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου παρουσία πολλών μελών ΔΕΠ ο κ. Γαβρόγλου μεταξύ άλλων τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι περήφανος που κατά τη θητεία του ιδρύθηκε το νέο Τμήμα Άσκησης και Διατροφής στη ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ ύστερα από δική του πρόταση. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη για επέκταση των κτιριακών υποδομών του τμήματος, καθώς υπάρχουν δεσμευμένα χρηματικά ποσά από τον τακτικό προϋπολογισμό για τέτοιου είδους δαπάνες, αρκεί φυσικά να κατατεθούν οι αντίστοιχες μελέτες από το Πανεπιστήμιο. Συγκινητική ήταν η αυθόρμητη έκφραση ευχαριστηρίων προς τον κ. Γαβρόγλου από έναν «αιώνιο» φοιτητή, ο οποίος τώρα βρίσκεται στην ολοκλήρωσή των σπουδών του ύστερα από τη δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και σε όλους όσους για κάποιους λόγους δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο παρελθόν.
Η τελευταία συνάντηση του κ. Υπουργού καθώς και η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας) στην πανεπιστημιούπολη Σερρών. Τον Υπουργό και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ και νυν Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Δημήτρης Χασάπης, καθώς και άλλα μέλη της επιτροπής και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.
Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι όλες οι διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων κύλησαν ομαλά, ευχήθηκε καλά αποτελέσματα στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτές και κυρίως τους ευχήθηκε να σπουδάσουν αυτό που θέλουν. Στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Χασάπη και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής για τη συμβολή τους στο δύσκολο εγχείρημα του νεοϊδρυθέντος Διεθνούς Πανεπιστημίου. Αναφέρθηκε στη νέα αρχιτεκτονική που σχεδίασε και υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αποσκοπεί στις συνέργειες των πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ, ιδρύει τα πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα και καθιερώνει τα διετή προγράμματα σπουδών που αφορούν τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά.
Σε απάντηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να αποσαφηνίσει ο πρόεδρος της ΝΔ τις θέσεις του για 12 καίρια ζητήματα σε σχέση με την εκπαίδευση προκειμένου η κοινωνία να αποφασίσει ποια θέλει να είναι η επόμενη κυβέρνηση βάσει της σαφήνειας των προγραμματικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στην εκπαίδευση.
Στη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός ανέφερε επιγραμματικά ορισμένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.
1.       Την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που θα εποπτεύεται από την πολιτεία και όχι από τους δήμους. Ένα από τα ριζοσπαστικότερα μέτρα που πήρε η κυβέρνησής μας, όπως τόνισε ο Υπουργός, ένα μέτρο βαθιά κοινωνικό, διότι τη στιγμή που τα 4χρονα θα πάνε στη δίχρονη εκπαίδευση υπάρχουν πολύ περισσότερες θέσεις για τα πολύ μικρά παιδιά στους βρεφονηπιακούς που ανήκουν στους δήμους. Το δημογραφικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνον αν στα νέα ζευγάρια δώσουμε κοινωνικές παροχές, όπως αυτή που γίνεται με την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
2.       Ολοήμερα όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της επικράτειας, μέτρο που επίσης βοηθάει τους γονείς που εργάζονται. Κανονικότητα στα σχολεία, ανοίγουν στην ώρα τους και με ελάχιστες ελλείψεις, γεγονός που δεν συνέβαινε επί άλλων κυβερνήσεων.
3.       Νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων και νέα 3η Λυκείου που θα είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος στο οποίο θα υπάρχουν λίγα μαθήματα και πολλές ώρες για το κάθε μάθημα.
4.       Εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις στην ειδική αγωγή, τόσο με την ίδρυση των σχολείων όσο και με την καθημερινότητα των παιδιών που φοιτούν σε αυτά.
5.       Υποστήριξη των παιδιών με ψυχολόγο/κοινωνικό λειτουργό σε κάθε σχολική μονάδα της χώρας.
6.   Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στο δημόσιο, 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής διαδικασία που ήδη έχει δρομολογηθεί και 10.500 διορισμοί προγραμματισμένοι με σκοπό την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τελειώνοντας τη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε ιδιαίτερα ότι:
«Καταφέραμε και κάναμε αυτά που κάναμε στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας μας… Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής και θέλουμε αυτά τα δείγματα γραφής να τα προχωρήσουμε και να τα ολοκληρώσουμε γιατί έχουμε και πολλά καινούρια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε»
και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν και να αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησης.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών δηλώνει ξεκάθαρα ότι κυβέρνησή μας δεν αερολογεί. Είναι ξεκάθαρη στις σκέψεις, τις προτάσεις και στα έργα της, που με υπερηφάνεια υπηρετεί!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.