Wednesday, June 26, 2019

Επίσκεψη Κ. Καρπουχτσή στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών


Θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και στη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης των Σερρών, όπως η αύξηση της αστυνομικής δύναμης με έμψυχο δυναμικό και η ενίσχυση του στόλου με καινούρια περιπολικά, τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνάντηση που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Καρπουχτσής με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Δημήτρη Μικρό. Παράλληλα, ο κ. Καρπουχτσής συναντήθηκε και με το προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αναστάσιο Αραμπατζή και με τον Αντιπρόεδρο και Οργαν. Γραμμ. κ. Άγγελο Τύλλιο.


Ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών υπενθύμισε πως με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβλήθηκαν «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα της Π.Ε. Σερρών, αλλά αντίθετα, δημιουργήθηκε ένα νέο Αστυνομικό Τμήμα στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, το οποίο εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. 
Επίσης, ο κ. Καρπουχτσής αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Τοπικού Αστυνόμου στην Μαυροθάλασσα, στο Νέο Σκοπό και στην Πρώτη Σερρών ενός θεσμού που στόχευσε στην βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης των πολιτών, με την καθημερινή παρουσία και την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη, καθώς και στην άμεση επίλυση ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. 
«Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι δικαίωμα όλων» ανέφερε με δήλωσή του ο κ. Καρπουχτσής τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης με έμψυχο δυναμικό. «Με τις παρεμβάσεις μας, κι ενώ είχαμε παραλάβει Σώματα Ασφαλείας απαξιωμένα, με μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, με ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με ‘πληγωμένες’ τις σχέσεις τους με τον απλό λαό, πετύχαμε σημαντικά βήματα προόδου, ώστε να ανατάξουμε τη λειτουργία τους, να αναπροσανατολίσαμε τη δράση τους και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά τους. Σήμερα, η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι η μικρή και μεσαία παραβατικότητα ‘αντέχουν’ ακόμα, αναγνωρίζεται διεθνώς, ως μια από τις πιο ασφαλείς χώρες» δήλωσε ο κ. Καρπουχτσής. 
Αναλυτικά, ο κ. Καρπουχτσής παρουσίασε όλα όσα έχουν επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και στα όσα έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση: 
- Επαναλειτουργία των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί τη διετία 2012-2014, με τη μη εισαγωγή νέων δοκίμων. 
- Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, επαναπρόσληψη απολυμένων και συνεργασίες με ΕΛ.ΑΣ. σε τοπικό επίπεδο. 
-Αύξηση προσλήψεων κατά 25 % στην Ελληνική Αστυνομία μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, ένταξη 2.173 πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο προσωπικό, ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, με άλλες 2.000 προσλήψεις και εξασφάλιση πλήρους κάλυψης της χώρας με εναέρια μέσα. 
- Αξιοκρατία με την αναβάθμιση και ένταξη των Σχολών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. 
- Καίρια και ουσιαστική αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος, με σειρά επιτυχιών και εξιχνιάσεων. 
- Δρομολόγηση προγράμματος αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων και αξιοποίηση του προσωπικού, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες. 
- Αναδιοργάνωση σχεδίου κατανομής δυνάμεων με τη σύσταση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, με στόχο και αποτέλεσμα την ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας και την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών σε πολλές απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Χώρας, όπου είχαν διαπιστωθεί από το παρελθόν μεγάλα κενά και ελλείψεις. 
- Αποφασιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας. -Ίδρυση Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. 
-Πλέγμα ασφαλείας και εξυπηρέτησης του αυξημένου τουριστικού κύματος (πεζές περιπολίες, ποδήλατο, γραφείο εξυπηρέτησης τουριστών). 
- Υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ικανοποιητική διαχείριση των πρωτόγνωρων προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. 
-Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις με τον απλό λαό, με διαφορετική φιλοσοφία διαχείρισης των κοινωνικών εκδηλώσεων και των εργασιακών διεκδικήσεων, καταργώντας μεταξύ άλλων και την ομάδα Δέλτα, που είχε συσταθεί με μοναδικό σκοπό την καταστολή των κινητοποιήσεων και ενσωματώνοντας το προσωπικό της, σε Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου. 
-Δημιουργία ενιαίου φορέα για τη διαχείριση έκτακτων αναγκών με τη σύσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. 
-Αναβάθμιση των Αστυνομικών Σπουδών, με συνολική αναδιάρθρωση και εκδημοκρατισμό της διοικητικής οργάνωσης των Σχολών. Οι σχολές γίνονται ανώτατες στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών που διέπουν και τα ελληνικά ΑΕΙ. Για πρώτη φορά προβλέπεται η δυνατότητα εξωτερικής φοίτησης των δοκίμων και σε Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα του εσωτερικού. 
-Θεσμοθετούνται τρία διακριτά προγράμματα εκπαίδευσης με θεσμικά εχέγγυα εισαγωγής μέσω πανελληνίων εξετάσεων: 
α)Σχολή Αξιωματικών με πενταετή διάρκεια (με έναν χρόνο εξειδίκευση), που πλέον μπορεί να οδηγεί στην απονομή τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου. 
β)Σχολή Υπαξιωματικών με τετραετή διάρκεια, ισότιμη με Ιδρύματα και Σχολές του Πανεπιστημιακού τομέα. 
γ)Και Σχολή Αστυφυλάκων με διετές πρόγραμμα, που θα απονέμει διπλώματα “επιπέδου 5” του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. 
-Παράλληλα, εξειδικεύονται προγράμματα επιμόρφωσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης. Η μεταρρύθμιση αυτή αναβαθμίζει την εκπαίδευση των αστυνομικών και αποτελεί τομή για τον εκδημοκρατισμό στην ΕΛΑΣ. 
Αμέσως, μετά ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών επισκέφθηκε τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία των Σερρών (ΔΟΥ) όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας, θέτοντας στο «τραπέζι» της συζήτησης θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους και την ΔΟΥ. 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.