Thursday, June 27, 2019

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟ

Του Χρήστου Α. Κατσαρού
Μία ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και το Γυμνάσιο Λιβαδιάς σε μία υπέροχη τελετή αποχαιρέτησε τους αποφοίτους του που ανοίγουν τα φτερά τους για νέους δρόμους στο μονοπάτι της γνώσης και της ζωής. Η Διευθύντρια του σχολείου, κα Χρυσάνθη Παλάζη, η οποία - ειρήσθω εν παρόδω - είναι πλέον και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Σερρών, μας παραχώρησε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης αναφορικά με τη λήξη του σχολικού έτους την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019. Ακούγοντάς την μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί το συγκεκριμένο σχολείο, σε μια ακριτική περιοχή της Ελλάδος, κατάφερε να δώσει μαθήματα συνεργασίας και εξωστρέφειας προς την κοινωνία.

Λήξη σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Λιβαδιάς 2019 https://youtu.be/jbx4SVLokgg


Η Διευθύντρια του σχολείου αναφέρθηκε αρχικά σε μία ιδιαίτερα παραγωγική εκπαιδευτική χρονιά με θετικό πρόσημο και προαγωγή της εξωστρέφειας λόγω των δράσεων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που πραγματοποίησε το σχολείο με τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών αλλά και στη Ρώμη σε διεθνείς οργανισμούς, συνειδητοποιώντας έτσι το ρόλο τους οι μαθητές ως πολίτες τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. Ειδικά για την επίσκεψη στη Ρώμη η κυρία Παλάζη τόνισε πως αυτή επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες των ίδιων των μαθητών, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης του σχολείου, οι οποίοι κατάφεραν να βρουν χορηγούς και να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής για αυτούς, δηλαδή μια πολυήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο εξωτερικό.
Φαίνεται λοιπόν, όπως μας δήλωσε και η ίδια, ότι ακριβώς αυτός ο ενθουσιασμός και η ευρηματικότητα των μαθητών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο βασικός μεταγνωστικός στόχος του σχολείου έχει επιτευχθεί γεγονός που δεν μπορεί παρά να γεμίζει υπερηφάνεια έναν εκπαιδευτικό που κατέχει μάλιστα και θέση ευθύνης.
Τέλος, η κυρία Παλάζη σε μία γενικότερη ανασκόπηση ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών που στάθηκαν και στέκονται με κάθε τρόπο αρωγοί στο έργο του σχολείου παρά τις αντίξοες συνθήκες που μπορεί να επιβαρύνουν ένα σχολείο μιας απομακρυσμένης από το αστικό κέντρο περιοχής. Όπως αναφέρει η ίδια οι επιφυλάξεις που είχε αρχικά όταν ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση ήρθησαν όταν διαπίστωσε την εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλλαν οι γονείς των παιδιών.
Πάντα μειλίχεια στο λόγο της, μας μίλησε και για τα προβλήματα σε επίπεδο κτιριακής υποδομής, με κυριότερο αυτό της αποκατάστασης της στέγης και της λειτουργικότητας του αύλειου χώρου που αγγίζει τα επτά (7) στρέμματα, διαβεβαιώνοντας εντούτοις ότι παρά το υψηλό κόστος που χρειάζονται πολλές από τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων και της καλής συνεργασίας με το Δήμο Σιντικής έχουν εξευρεθεί λύσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα λειτουργίας του σχολείου.
Εντούτοις, σε ερώτημά μας αν η καινούρια χρονιά θα την βρεί σε θέση ευθύνης στο σχολείο ή στο Δήμο Σερρών, η κυρία Παλάζη μας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να μας απαντήσει, αλλά ότι σε κάθε περίπτωση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για το καλό του σχολείου.
Εμείς ως φορέας ενημέρωσης, αλλά και ως άτομο θα θέλαμε να της ευχηθούμε καλή επιτυχία σε ο,τιδήποτε και να την ευχαριστήσουμε καθώς στο τέλος της συνέντευξης είχαμε την τιμή και την χαρά να μας επιδώσει ευχαριστήρια επιστολή για τη διάχυση και την προβολή στο Διαδίκτυο και τα Μ.Μ.Ε. μέσω της ΓΡΑΦΙΔΑΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ των δράσεων του σχολείου, του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και των μαθητών και των μαθητριών.


Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.