Saturday, June 29, 2019

Μιχάλης Δεμερτζής: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όταν τα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, κρατάνε όρθιο ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, οι εκάστοτε κυβερνήτες, οφείλουν να τα διατηρούν, αγωνιζόμενοι ταυτόχρονα, για τη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων, που θα περιορίσουν τα προβλήματα αυτά, αποκαθιστώντας την κανονικότητα, (π.χ αύξηση θέσεων εργασίας με ικανοποιητικούς μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα).

Η δεκάχρονη περίοδος των μνημονίων, δημιούργησε μια μεγάλη στρατιά νεόπτωχων και διεύρυνε τις ανισότητες, σε σημαντικά τμήματα του πληθυσμού.
Σαν αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού, η υιοθέτηση μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης, εκ μέρους των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βοήθησε στην τόνωση του ηθικού των συνανθρώπων μας, που χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των κοινωνικών επιδομάτων, (επίδομα παιδιών, στέγασης, ΚΕΑ, ΚΕΑ ανασφάλιστων τρίτης ηλικίας, επιδόματα ΑΜΕΑ κλπ), της δωρεάν και ελεύθερης πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της κατοικίας, την δωρεάν διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος κλπ, παρέμειναν όρθιοι και αξιοπρεπείς, αναζητώντας την ευκαιρία, για πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.
Μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, μετά την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος και την διεθνή επιτροπεία στην λήψη των αποφάσεων για τη χώρα μας. Ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, που θα σηματοδοτήσουν, τις όποιες πολιτικές θα σχεδιαστούν και θα ακολουθηθούν, προκειμένου η κοινωνία να συνεχίσει να στέκεται όρθια και να ξανακερδίζει το χαμένο έδαφος. Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, σχετικά με τις προτάσεις και τις επιδιώξεις των κομμάτων εξουσίας, στο παραπάνω άκρως ενδιαφέρων θέμα, που αφορά, ας μη το ξεχνάμε, την ίδια την ζωή των πολιτών, που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Η αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων, που μεταφέρουν μέσα από τις συνεντεύξεις και τις τηλεμαχίες οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, είναι άκρως αρνητική στο θέμα αυτό.
Εκφράσεις όπως: «επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής», της Όλγας Κεφαλογιάννη και άλλες του ιδίου τύπου και μορφής, από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φωτογραφίζουν, την κατάργηση των επιδομάτων, (παιδιού, στέγασης, αναπηρίας κλπ) και των όποιων καλών πρακτικών τόνωσης του ηθικού της κοινωνίας, (σχολικά γεύματα, αύξηση θέσεων σε παιδικούς σταθμούς κλπ).
Οι ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι δράσεις αυτές με ξεκάθαρο περιεχόμενο κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη μορφή άμεσων μέτρων στήριξης, δεν υπάρχουν στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.
Όλο το πρόγραμμα της, οικοδομείται, μέσα από τα προσδοκόμενα κέρδη του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου και το μεγάλο κεφάλαιο ως γνωστό, δεν βλέπει ποτέ τον αδύνατο και τον κατατρεγμένο στα προβλήματά του, πάρα μόνο τον βλέπει ως μέσο επίτευξης του στόχου του, ως αναλώσιμο δηλαδή στο σύστημά του.
Η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας που το υπηρετεί, θυμίζει έντονα, την γνωστή έκφραση, που κυκλοφορεί στα ποδοσφαιρικά στέκια και αποδίδει 100% την άποψη των φιλάθλων όλης της χώρας, για τα συνεχόμενα «πέτσινα», πρωταθλήματα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός να είναι καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να ……….»
Έτσι λοιπόν, η πληγείσα Ελληνική κοινωνία οδηγείται σε νέα απόγνωση και ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας, μελαγχολίας και αδιεξόδων παίρνει τη θέση της ελπίδας.
Μοναδικό αντίβαρο, στην αντικοινωνική αυτή σκέψη και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο οποίο γίνεται σαφή αναφορά, στους στόχους τετραετίας για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας, στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και των επιδομάτων, μα και στα μέτρα οικοδόμησης, όλων εκείνων των συνθηκών, για την εξασφάλιση μόνιμης εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και καλή αμοιβή.
Ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά στα σημαντικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, για την επόμενη τετραετία. Ενός προγράμματος που αποτελεί συμβόλαιο τιμής με το Λαό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, ξέρει και τιμά την προσπάθεια και τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, όλα τα χρόνια της κρίσης.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ø Ξανακερδίζουμε τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν-Δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.
Ø Μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10%
Ø Κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Ø Έλεγχος από τους ίδιους τους εργαζόμενους (μέσα από το πρόγραμμα Εργάνη), της εργασιακής τους κατάστασης.
Ø Νέες αυξήσεις στο κατώτατο μισθό 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021
Ø Αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από το 8μηνο, στο 12μηνο, με αυξημένες απολαβές βάση προσόντων.
Ø Διατήρηση και επέκταση όλων των κοινωνικών επιδομάτων (παιδιών, στέγης, ΚΕΑ, ΑΜΕΑ κλπ)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ø Ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ø Προσλήψεις 10.000 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ το 2019-2022.
Ø Ανανέωση υποδομών και εξοπλισμού ΕΣΥ.
Ø Αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 6% του ΑΕΠ, στο τέλος της τετραετίας.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ø Αύξηση της εθνικής σύνταξης.
Ø Επιτάχυνση διαδικασιών συνταξιοδότησης.
Ø Εγγύηση εισοδήματος
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ø Μόνιμος διορισμός 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τετραετίας.
Ø 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή μέσα στο 2019.
Ø 10.000 νέες θέσεις ερευνητών έως το 2021.
Ø Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ στο τέλος της τετραετίας.
Ø Αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ø Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας (στέγαση, σίτιση).
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ø Μείωση του ποσοστού φτώχειας στο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ø Αύξηση του ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) κατά 11%.
Ø Προγράμματα στήριξης του παιδιού (επίδομα παιδιού, σχολικά γεύματα, θέσεις σε παιδικούς σταθμούς).
Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει, για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Εργασία.
Αποτελούν συμβόλαιο με το ΛΑΟ.
Είναι το ελάχιστο χρέος που πρέπει να αποδοθεί στο Λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει αποδείξει αυτό, με απόλυτο σεβασμό, τα τέσσερα (4) και πλέον χρόνια που διακυβέρνησε τη χώρα.
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Για άλλη μια φορά τώρα, δίνουμε δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Αυτή τη φορά, το δικό του πρόγραμμα, όχι των θεσμών και του ΔΝΤ. Το πρόγραμμα που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τη χώρα.
Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα, ως τον σημερινό και αυριανό πρωθυπουργό.
Γιατί η Ελπίδα δεν πρέπει να φεύγει από τις καρδιές μας.

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.