Saturday, June 29, 2019

Respect… στη νεολαία μας (από τον Υπ.Βουλευτή Σερρών ΜέΡΑ25 Κωστή Ιωαννίδη)


Οι νέοι πρέπει να μείνουν στο τόπο τους! Κανείς δεν φεύγει από τον τόπο του όταν στον τόπο του έχει όλα όσα χρειάζεται. Εδώ, δυστυχώς, η νέα γενιά βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, δεν δίνονται  πια αμοιβές στους εργαζομένους  που να επιτρέπουν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης, δεν έχουμε υποδομές για νέους επιχειρηματίες,  δεν έχουμε κράτος αξιοκρατικό, δεν δίνονται  ίσες  ευκαιρίες σε όλους, δεν έχουμε υποδομές και ευκαιρίες  για νέους επιστήμονες  να αναπτυχτούν και γενικά υπάρχει μια στασιμότητα.


Προσωπικά έχω ταξιδέψει πολύ, έχω σπουδάσει στο εξωτερικό  σπούδαζα και δούλευα παράλληλα και έμαθα να ζω με  μια άλλη νοοτροπία, κυρίως έμαθα να είμαι υπεύθυνος και να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου.  Δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά σε Γερμανία και Αμερική, είδα τι σημαίνει σεβασμός στον εργαζόμενο και είδα τη σημαίνει να εργάζεσαι σε οργανωμένο περιβάλλον. Έμαθα πολλά τα οποία όταν επέστεψα στην Ελλάδα τα έφερα μαζί μου. Έφερα την εμπειρία, την νοοτροπία και τη στάση ζωής  της Ευρώπης και του αναπτυγμένου κόσμου και μπορώ να τα αξιοποιήσω όχι μόνο για προσωπικό όφελος αλλά και για το κοινό καλό.

Αυτό που έχω να πω στα νέα παιδιά είναι πως αν κάποιος θέλει να δουλέψει στο εξωτερικό για την εμπειρία είναι καλό να πάει. Εάν κάποιος εδώ δεν έχει εργασία και δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση για να βιοποριστεί τι να κάνει; Είναι ευνόητο πως θα αποφασίσει τη φυγή.

Θέλω να υπενθυμίσω στους νέους πως στην Ελλάδα έχουμε μια βαριά βιομηχανία που λέγεται «τουρισμός» στην οποία υπάρχουν άπειρες θέσεις εργασίας. Προκειμένου λοιπόν κάποιος  να πάει στη Γερμανία ή στην Αγγλία για να δουλέψει ως σερβιτόρος ή μάγειρας, μπορεί πρώτα να αναζητήσει δουλειά στην Ελληνική αγορά. Και ειλικρινά, εάν κάποιος θέλει την βοήθειά μου σε αυτό το κομμάτι, είμαι διατεθειμένος να τον βοηθήσω με όλα τα επαγγελματικά μέσα και τη γνώση που διαθέτω.

Σχετικά με τους νέους επιστήμονες, ομολογουμένως είναι μεγάλο το δίλημμα. Όταν ένας  γιατρός,  που σπούδασε μέχρι τα σαράντα, πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο με 900€  το μήνα, ενώ σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα παίρνει τα τετραπλάσια είναι δύσκολο να τον αποτρέψεις από τη φυγή. Συνεπώς η απάντηση είναι πολύ υποκειμενική,  έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση του καθενός και με τις προτεραιότητες του. Πάντως στο εξωτερικό δεν είναι όλα ρόδινα.

Επέστρεψα στην Ελλάδα  διότι αγαπώ τον τόπο μου. Η επιστροφή των νέων δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μια μέρα στη άλλη. Χρειάζεται σχέδιο, όραμα και στρατηγική και πάνω από όλα είναι αναγκαίο, όλοι οι Έλληνες να πιστέψουμε στον τον εαυτό μας.

Το ΜέΡΑ25  έχει πρόγραμμα για τους νέους, το επίκεντρο μας είναι οι νέοι. Όταν  εφαρμοστούν οι εφτά  τομές του κόμματος μας
τότε η χώρα μας θα αρχίσει πραγματικά να αναπτύσσεται, τότε τα παιδιά μας θα γυρίσουν πίσω με προοπτική για την ζωή τους.

Ιωαννίδης  Κωνσταντίνος  (Κωστής) - Υποψήφιος βουλευτής με το  ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη
Ο Δικός σου Άνθρωπος…η φωνή σου στη βουλή



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.