Monday, June 24, 2019

Οι εξελίξεις σε Βαλκάνια-Αν. Μεσόγειο και η πρόταση του ΚΚΕ


Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη-συζήτηση "οι εξελίξεις σε Βαλκάνια-Αν. Μεσόγειο και η πρόταση του ΚΚΕ'
Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο Πολιτικός Επιστήμονας-Διεθνολόγος και Υπ. Βουλευτής με το ΚΚΕ, Χουβαρδάς Γιάννης, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Κοινή θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25 αλλά και των διαφόρων ακροδεξιών μορφωμάτων είναι η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΕΕ με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, ως προϋπόθεση για την ειρήνη στην περιοχή και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


Στην πραγματικότητα όμως η εφαρμογή της παραπάνω στρατηγικής εκθέτει τη χώρα στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων, εκθέτει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο παζάρι Δύσης-Τουρκίας και αποσταθεροποιεί την περιοχή. 
Ο λαός πρέπει να διεκδικήσει την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την εφαρμογή μιας πραγματικά πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, προς όφελος των δικών του αναγκών και όχι των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αποτελεσματικότητα της λαϊκής πάλης προς αυτή την κατεύθυνση».




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.