Friday, May 15, 2020

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ζητά παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας για τον επανέλεγχο των 35 φερόμενων ως νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ν. Σμύρνη

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ενημερώθηκε από τον κ. Νικόλαο Παϊτέρη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ρομά Περιφέρειας Θεσσαλίας και διαμεσολαβητή στο Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, σχετικά με την ύπαρξη διαφορετικών και αντικρουόμενων αποτελεσμάτων σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις από τΙς τριάντα πέντε διαγνωσθείσες ως θετικά κρούσματα  κορωνοϊού, που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ΕΟΔΥ. 
Οι μικροβιολογικές αυτές εξετάσεις από τις οποίες απορρέουν τα αναφερόμενα αποτελέσματα των επτά περιπτώσεων, που ευλόγως θέτουν σε αμφισβήτηση τα αναγγελθέντα από τον ΕΟΔΥ αποτελέσματα, διενεργήθηκαν σε μικροβιολογικά εργαστήρια μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Λάρισας.

Ως εκ τούτου, η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ζητά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας για τον επανέλεγχο των 35 φερόμενων ως νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ν. Σμύρνη. 
Συγκεκριμένα, ζητά τη χορήγηση εισαγγελικής παραγγελίας για τη διενέργεια επαναληπτικών τεστ και στις 35 περιπτώσεις που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ φέρονται ως θετικά κρούσματα. 
Επίσης, ζητά να διοριστεί τεχνικός σύμβουλος ειδικός μικροβιολόγος πραγματογνώμονας ο οποίος θα παραστεί στη διαδικασία ελέγχου και ανάλυσης των νέων αυτών δειγμάτων.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ συνιστά απόλυτη ψυχραιμία και καλεί όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με τρόπο ώστε η υπερπροσπάθεια δύο μηνών με την υποδειγματική συνεργασία, συμμόρφωση και πειθαρχία των Ρομά της Λάρισας, να μην αποβεί μάταιη.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.