Thursday, May 14, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν οι μετατάξεις της ΕΒΖ;»


Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με την προκλητική κωλυσιεργία της κυβέρνησης στο ζήτημα της ολοκλήρωσης των μετατάξεων των πρώην εργαζομένων της ΕΒΖ σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. 

Ένας ολόκληρος χρόνος έχει σχεδόν συμπληρωθεί από όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σωστά έδωσε το δικαίωμα στους εργαζόμενους της ΕΒΖ να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, με δεδομένο ότι η ΕΒΖ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την λειτουργία της. Στις 23 Δεκέμβρη 2019 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 2818/23.12.2019) ζητώντας από τα αρμόδια Υπουργεία ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης αυτών των μετατάξεων. Στις 14 Ιανουαρίου 2020, το Υπουργείο Εσωτερικών μας απάντησε ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ότι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών, τα σχετικά αιτήματα έχουν αποσταλεί στους φορείς υποδοχής των υπαλλήλων, με το τελευταίο να φέρει ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2019. Εκφράσαμε  τότε, μετά και από την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, την ανησυχία μας διότι δεν παρατίθετο από τα αρμόδια Υπουργεία κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ως προς το πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι μετατάξεις και θα έχουν αναλάβει υπηρεσία οι συγκεκριμένοι 101 υπάλληλοι. Δυστυχώς, σήμερα, 5 μήνες μετά την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, 7 μήνες μετά και την τελευταία αποστολή αιτήματος σε φορέα υποδοχής, ένα χρόνο μετά την αρχική νομοθετική πρόβλεψη, οι μετατάξεις αυτές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ακόμη τρανταχτή επιτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ. Είναι προφανές, ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, κρατούν σε ομηρία τους 101 πρώην εργαζομένους της ΕΒΖ, έχοντας τα αιτήματα που καλούνται να υπογράψουν στα συρτάρια τους. Είναι απαράδεκτο να έχει ολοκληρωθεί εδώ και τόσους μήνες όλη η γραφειοκρατική διαδικασία και να μην μπαίνουν οι τελευταίες υπογραφές από Υπουργούς και άλλους φορείς που πρόκειται να υποδεχτούν αυτούς τους υπαλλήλους. Θεωρούμε εμπαιγμό την κωλυσιεργία που παρουσιάζει το επιτελικό αυτό κράτος κάθε φορά που πρόκειται να λύσει το πρόβλημα μιας κοινωνικής ομάδας, σε αντίθεση με την ταχύτητα που επιδεικνύει σε κάθε αίτημα της οικονομικής ελίτ της χώρας. Απαιτούμε,  και θα επιμένουμε και θεσμικά, την άμεση ολοκλήρωση αυτών των μετατάξεων ώστε να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που βιώνουν 101 οικογένειες με αποκλειστική ευθύνη της πιο αδιάφορης κοινωνικά κυβέρνησης που έχει δει ο τόπος μας.   

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.